HP lidera el rànquing d’empreses espanyoles amb més capacitat per atreure i retenir el talent en l’últim any dins del sector Informàtica i Programari, segons la quinzena edició de l’estudi Merco Talento. Aquest estudi posa en valor el nivell de reputació de les empreses i inclou l’opinió d’una mostra molt representativa de la població espanyola, dividida en 22.570 treballadors, 8.300 ciutadans, 7.366 estudiants universitaris i 173 responsables de recursos humans, així com altres grups d’interès.

“La nostra indústria es caracteritza per la innovació contínua i la demanda d’una alta qualificació tècnica. El talent és un bé molt valuós pel qual val la pena treballar i pel qual competeixen la majoria de les organitzacions”, ha assenyalat Laura Santacreu, directora de RRHH d’HP per al sud d’Europa. “De fet, només les empreses capaces d’atreure i retenir els millors professionals podran assolir els seus objectius de negoci i sobreviure en un mercat tan convuls i competitiu com l’actual”.

Aquest resultat respon al compromís que ha vingut demostrant HP a l’hora d’identificar, cuidar i retenir el talent a tots els nivells. I és que la companyia ha desenvolupat nombroses iniciatives que li han permès fomentar una cultura empresarial basada en la cerca activa i la capacitació dels joves talents. Un bon exemple és HP Academy, pel qual la companyia contracta una mitjana de 150 acabats de graduar cada any. A més, HP és un referent a l’hora de fomentar la igualtat i perseguir la diversitat de gènere en el sector tecnològic i dins de la pròpia organització, gràcies a la implementació de mecanismes que afavoreixen la visibilitat i projecció professional de les dones.

“Per a HP, la clau és ser una companyia atractiva als ulls dels seus empleats, que sentin orgull de pertinença i que la percebin com un bon lloc on créixer i desenvolupar-se professional i personalment. Per això ens esforcem molt a garantir un bon ambient de treball on predomini la col·laboració i l’intercanvi de coneixement, tant entre companys com amb superiors i subordinats, i oferir la flexibilitat necessària que esperen els professionals d’avui dia. Si a això li sumem una marca robusta com HP, que creï en la sostenibilitat, la diversitat i el respecte per les persones, el talent trobarà el seu lloc i es quedarà amb nosaltres durant molts anys”, apunta Santacreu.

Informe complet de Merco Talento