L’operadora catalana Parlem Telecom ha aportat gratuïtament 30 targetes SIM a l’Ajuntament de Vic per lluitar contra la bretxa digital en aquest municipi i garantir l’escolarització online durant el tercer trimestre de tot l’alumnat en l’etapa d’ensenyament obligatori. Les receptores d’aquestes targetes són famílies en situació de vulnerabilitat, que disposaran de connexió wi-fi durant tres mesos.

La donació forma part d’una acció liderada per l’Ajuntament de Vic, en la qual més de 70 famílies del municipi han rebut maquinari informàtic cedit de forma altruista per la ciutadania. A més, diverses entitats i empreses han ofert portàtils, tauletes, ordinadors i targetes SIM. Les persones que han rebut el material s’han compromès a mantenir-lo en bon estat i a utilitzar-lo únicament per a finalitats educatives, tal com ha detallat la regidora d’Educació de Vic, Elisabet Franquesa.

L’aportació de Parlem Telecom forma part de les diverses accions solidàries que l’operadora està duent a terme durant aquesta etapa de confinament. Així, es van donar 400 targetes SIM per a una iniciativa del Col·legi de Metges de Barcelona, que va permetre la connectivitat, mitjançant tauletes o mòbils amb tecnologia 4G, entre pacients ingressats per COVID19 i les seves famílies a hospitals catalans (entre els quals l’Hospital General de Vic). També es va establir una col·laboració amb l’entitat Casal dels Infants, amb la qual Parlem Telecom ha instal·lat wifi a 50 famílies en situació d’alta vulnerabilitat social a Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt. Per últim, també es van aportar 30 targetes SIM a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per garantir l’accés a Internet d’alumnes que formen part de famílies en situació de vulnerabilitat de Torroella i l’Estartit.

Font: Parlem Telecom