Durant els últims 80 anys, HP ha desenvolupat la seva activitat amb la vista posada a crear un món més just i sostenible. Avui dia, la sostenibilitat per HP resideix en la seva cultura corporativa a l’hora de crear un impacte Sostenible a la societat a través del seu procés de reinvenció, que inspira la seva innovació, i el porten a crear tecnologies que milloren la vida de les persones , a tot arreu, explorant nous territoris que deixin una empremta positiva en el planeta i en la societat.

Com a mostra dels seus progressos per reduir el seu impacte ambiental, impulsar una major diversitat i inclusió i enfortir les comunitats en què opera, HP ha publicat el seu Informe d’Impacte Sostenible de 2019. S’hi recullen esforços de la companyia per aconseguir un impacte sostenible a les persones, al planeta i en les comunitats on HP opera. Una estratègia que ja s’ha convertit en un motor de les decisions de compra dels clients. Aquests esforços s’han traduït en més de 1.600 milions de dòlars de nou negoci per la influència de les seves mesures d’Impacte sostenible en 2019, el que representa un increment anual del 69% respecte a l’any anterior.

HP acosta la innovació a les persones en l’era COVID

Des del començament de la pandèmia, HP s’ha preocupat en protegir els seus empleats mentre reunia els recursos per donar suport a les comunitats més necessitades. Des de la impressió en 3D de subministraments mèdics per a hospitals fins a l’equipament de professors, estudiants i famílies amb la tecnologia i el contingut que necessiten per a l’aprenentatge continu a distància.

Fidel al compromís de la companyia de posar la tecnologia al servei de les persones, es va paralitzar la producció dels centres d’I+D en 3D a Barcelona, Espanya; Corvallis, Oregon; Sant Diego, Califòrnia; i Vancouver, Washington, i es van dedicar 300 enginyers de manera exclusiva per a la producció d’aquest material essencial per a la lluita contra el COVID-19. Una decisió en la qual es va involucrar també als partners i que va permetre produir més de 1,5 milions de peces, eliminant així la dependència de l’exterior i, sobretot, els costos i el temps de distribució de la indústria tradicional en la producció de material sanitari.

Construir comunitats sòlides a tot arreu

L’educació de qualitat és un dret humà fonamental i la tecnologia pot ajudar a equilibrar aquest procés i reduir les desigualtats que produeix. Des de 2015, HP ha ajudat a més de 28 milions d’estudiants i alumnes adults a tot el món, progressant en la consecució de millors resultats d’aprenentatge per a 100 milions de persones per 2025. HP LIFE, un programa de la Fundació HP proporciona coneixements de negoci i de tecnologia per a empresaris i estudiants (adults i joves) de manera gratuïta a través de la seva plataforma educativa. HP LIFE ha arribat a més de 800.000 usuaris des del 2012, i té com a objectiu arribar a el milió d’usuaris en 2025.

L’accés inclusiu a tecnologies, eines i materials que poden fer avançar l’educació de les persones a tot arreu, és una estratègia clau de l’Impacte Sostenible d’HP. L’any 2019, es van enviar 6,3 milions d’ordinadors a escoles de tot el món. Durant la COVID-19, moltes escoles van tancar, i el canvi a l’ensenyament mòbil i online ha estat un desafiament per a molts estudiants. En resposta a això, HP va llançar el programa “Be Online”, l’objectiu és que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats de desenvolupament educatiu independentment del grau de digitalització del centre. En els 100 dies que porta operatiu, més de 86.000 professors s’han acollit al programa del qual s’han beneficiat més de 3,4 milions d’estudiants.

La diversitat i la inclusió com a objectius prioritaris

També, HP està fomentant una cultura diversa i inclusiva dins de la companyia. En 2019, prop del 42% de les incorporacions externes realitzades per la companyia a Espanya van ser dones i en l’actualitat, el 45% dels membres del Comitè de Direcció d’HP Espanya, està compost per dones el que el converteixen en un dels més diversos de la indústria.

“La resposta d’HP reflecteix els valors que guien la companyia, no només en moments de crisi, sinó com un curs normal dels seus negocis. La cultura d’HP es basa en la creença de la forma en què fem les coses és tan important com el que fem, per això és molt important que les empreses es facin responsables i informin públicament dels seus progressos”, ha assenyalat Montse Serra, directora general de Solucions i Serveis per a empreses d’HP, i afegeix: “les dades d’aquest any mostren que HP està fent progressos significatius en moltes àrees, i altres que encara s’han de treballar. encara tenim molta feina per fer, la nostra cultura basada en valors que uneix als nostres equips i els nostres partners ens proporciona la confiança en la nostra pròpia capacitat per accelerar el nostre progrés i construir una societat més sostenible, equitativa i justa”.

Cap a una economia circular

La proposta d’HP passa per les premisses “fabricar, usar, reutilitzar” els productes. Eliminar el creixement de la dependència del consum de matèries primeres cada vegada més escasses, passant a una economia més eficient, circular i baixa en emissions de carboni. Un model basat en el disseny de productes que generin menys residus, mantenint-los en ús el major temps possible i reduint així la pressió sobre els recursos naturals, les emissions de carboni i el consum d’aigua, a més dels esforços per regenerar els ecosistemes naturals. “El consum mundial de recursos en 2019 es va produir 1,7 vegades més ràpid del que els ecosistemes del planeta poden regenerar-se. El que fa que cobri una importància vital i un imperatiu per a les empreses desvincular creixement econòmic de consum de recursos. En aquest sentit, HP advoca per una transició cap a una economia circular i baixa en emissions com un dels eixos de la recuperació en l’era post COVID. Empreses, governs i ciutadans hem de col·laborar per aconseguir-ho”, ha assenyalat David Ortega, director de Relacions Institucionals d’HP.

Creant un món sense residus

Cada any es produeixen 300 milions de tones de plàstic a tot el món, la meitat de les quals són d’un sol ús i el 91% no es reciclen. Els envasos també estan experimentant un augment de la demanda com a resultat de COVID-19. A més, els envasos constitueixen una part important del total dels residus produïts i poden afectar la salut del nostre planeta i de les persones, de manera que HP ha anunciat un nou objectiu per eliminar el 75% dels envasos de plàstic d’un sol ús per a l’any 2025. El propòsit se centra en l’embalatge de la unitat de hardware i es basa en el pas a les coixinets de cartró.

L’estratègia mediambiental d’embalatge d’HP té com a objectiu eliminar els plàstics i materials innecessaris que són motiu de preocupació sempre que sigui possible. En 2019, HP va decidir eliminar els lligams de plàstic dels cables d’alimentació i les bosses de plàstic per a documents en els embalatges de hardware. HP també ha canviat a alternatives més reciclables, fetes de paper. Per accelerar aquest canvi, l’empresa està passant de les coixinets d’embalatge d’escuma de plàstic als fabricats amb polpa modelada 100% reciclada per als ordinadors portàtils, de sobretaula i monitors d’HP. La transició a les coixinets de cartró en l’àrea de Sistemes Personals va eliminar 933 tones d’escuma plàstica expandida difícil de reciclar l’any passat.

Protecció i restauració dels boscos

L’objectiu d’HP és regenerar els sistemes naturals que sustenten la vida, centrant-se en la protecció i la restauració dels boscos mundials. Després d’eliminar la desforestació en la cadena de subministrament de paper de la marca HP l’any 2016, l’empresa està en procés de fer el mateix per a l’embalatge de cartró dels seus productes a la fi de 2020.

En 2019, HP es va associar amb el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF). Junts, HP i WWF tenen com a objectiu restaurar, protegir i administrar de forma responsable 200.000 acres de bosc, una àrea igual a la mida de la ciutat de Nova York. Durant cinc anys, HP ha estat contribuint amb 11 milions de dòlars perquè la WWF restauri part del Bosc Atlàntic al Brasil amenaçat de forma crítica. A la Xina, el projecte se centra en augmentar la superfície de les plantacions forestals gestionades de forma sostenible per millorar la seva resistència i la biodiversitat. En ambdós països, amb l’ajuda de la WWF, HP està avançant en la ciència forestal per quantificar els beneficis naturals de les activitats de restauració dels boscos.

HP també ha posat en marxa la Col·laboració de Boscos Sostenibles d’HP i aquests esforços han inspirat a Arbor Day Foundation, Chenming Paper, Domtar i New Leaf Paper a unir-se a la col·laboració i a accelerar els esforços de restauració dels boscos. La col·laboració entre indústries demostrarà enfocaments científics i viables per mantenir els ecosistemes forestals en bon estat. Junts, HP i els membres de la col·laboració busquen a altres organismes perquè s’uneixin a el moviment de fer créixer els boscos i la biodiversitat per a les futures generacions.

Font: HP