Amb l’objectiu de salvar la cultura i recolzar la seva continuïtat en el seu any més difícil, Eurofragance, Cerabella i el Diari ARA han creat un projecte solidari molt especial, “Essencials”.

Les companyies han volgut donar suport a aquest sector de la millor manera que saben: creant una exclusiva col·lecció d’espelmes d’autor les fragàncies del qual estan inspirades en cadascun dels sectors culturals. ‘Essencials’ ha unit actors, actrius, escriptors, músics, entre altres, que han apadrinat cadascuna d’aquestes espelmes per una fi benèfic.

Així, hi ha 6 parelles artístiques formades per un professional de cada sector i un dissenyador o il·lustrador que han treballat plegats en la creació de l’espelma. Les parelles són Jordi Labanda i Bruno Oro per al teatre, Aina Clotet i Júlia Sardà per al cinema, Riki Blanco i Manu Guix per a la música, Verónica Fuerte i Tortell Poltrona per al circ, Cristina Losantos i Empar Moliner per a la literatura, i Mari Fouz i Albert Mercadé per als museus. En el procés de creació, els artistes de cada sector cultural han fet una reflexió en forma de frase que apareix a l’espelma mentre que l’altre membre de la parella -el dissenyador o il·lustrador- ha plasmat aquesta reflexió en dibuixos o paraules.

Tots els beneficis que s’obtinguin d’aquesta iniciativa es destinaran íntegrament al Gremi de Llibreters i associacions com PAC (Productors audiovisuals de Catalunya), GAC (Gremi de Galeries d’art de Catalunya), APCC (Associació de professionals del circ de Catalunya), ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) i l’AADPC (Associacions d’actors i directors professionals de Catalunya).

Les espelmes estan disponibles a la pàgina web que les companyies han dissenyat especialment per al projecte: https://essencials.art/