L’aliança assolida a través de Xangai RAAS (SRAAS) impulsarà sinergies per enfortir i millorar el sistema sanitari xinès, combinant l’experiència i les capacitats de l’empresa associada Grifols en solucions farmacèutiques i diagnòstic amb la innovadora tecnologia de Haier.

Grifols, companyia global del sector salut líder mundial en la producció de medicaments plasmàtics, ha anunciat una aliança estratègica amb Haier Group, líder mundial en innovació, per desenvolupar el mercat plasmàtic a la Xina.

Les dues companyies exploraran oportunitats per combinar l’excel·lència de Grifols amb plasma i diagnòstic, amb la destacada cartera de solucions per a la salut de Haier. Grifols i Haier preveuen cooperar estretament per contribuir al creixement i desenvolupament del sistema sanitari xinès.

Mitjançant un contracte de compra d’accions, Grifols vendrà aproximadament un 20% de la seva participació a SRAAS a Haier per uns 1.800 milions de dòlars nord-americans (1.628 milions d’euros). Grifols controla actualment el 26,2% i és el primer accionista de SRAAS des del 2020 gràcies a un pacte entre accionistes. L’acord anunciat divendres passat representa una prima del 14,96% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions de la firma durant els 20 dies de cotització anteriors.

Com a part de l’acord de compra d’accions, Grifols i SRAAS prolongaran el seu acord de distribució exclusiva d’albúmina durant, almenys, els deu anys vinents (possiblement vint), amb volums mínims de subministrament garantits durant els propers cinc anys (2024-2028) . S’espera que la demanda xinesa d’albúmina continuï creixent de manera significativa els propers anys. Actualment representa més del 50% del consum mundial d’albúmina. Així mateix, reforçaran la seva col·laboració estratègica actual.

Per a Raimon Grifols, Chief Corporate Officer de Grifols: “La Xina continua sent essencial en la nostra estratègia de creixement. Estem molt satisfets de la nostra aliança amb Haier, un líder global en innovació que comparteix el nostre compromís amb la innovació, la qualitat i la seguretat. Esperem que amb l’acord assolit puguem donar suport encara més a les necessitats del sistema sanitari xinès, oferint medicaments i solucions diagnòstiques innovadores per als pacients.

A més, aquest acord suposa un altre gran pas endavant en el compliment dels nostres compromisos i contribuirà a impulsar el nostre creixement el 2024”.