recone

L’associació Sant Cugat Empresarial i l’Obra Social “la Caixa”, van presentar el  passat dijous 22 de juny a la seu d’ESADE- Creopolis de Sant Cugat del Vallès, la primera edició del Reconeixement a la responsabilitat social de les pimes. L’acte de presentació va comptar amb la presència de Xavier Lao, Director d’Àrea de Negoci Sant Cugat- Rubi- Cerdanyola de Caixabank; i de la Vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet.

 

La responsabilitat social a l’empresa és una combinació d’aspectes legals, ètics, morals i ambientals que, tot i que existeixi normativa al respecte, la seva integració en l’estratègia empresarial és, finalment, una decisió voluntària i un gest de convenciment de la pròpia empresa, i no pas per una imposició.

És per això que les dues entitats volen fer un reconeixement públic a totes aquelles petites i mitjanes empreses de Sant Cugat del Vallès que han entès que són molt millor empresa quan a més d’aconseguir uns objectius empresarials, són capaces d’aportar beneficis als seus col·laboradors, als seus proveïdors, a les famílies dels seus treballadors, al seu entorn o al medi ambient.

Xavier Lao, representant de Caixabank,  va afirmar que “moltes vegades aquestes empreses que no facturen més de dos milions, i que tenen pocs treballadors, no tenen la capacitat econòmica per desenvolupar la totalitat d’aquests projectes, i hem decidit dotar d’aquest reconeixement, que permeti a l’entitat desenvolupar-los ”.

Per la seva part Concepció Curet, va assenyalar que “fa molt de temps que estem fent actuacions centrades en la responsabilitat social, però ens ha semblat molt interesant donar força a la micro i pime, que estan fent molts esforços, però que moltes vegades aquests no surten a la llum. Ens agradaria dotar d’una part econòmica  per facilitar el desenvolupament d’aquests iniciatives socials”. La Vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, també va mostrar la voluntat de que aquesta primera edició tingui continuïtat en els propers anys.  

La pime responsable

Aquestes petites i mitjanes empreses conformen el 98% del nostre teixit empresarial i són un component fonamental del teixit econòmic i social de qualsevol país. Aquestes empreses contribueixen directament a millorar en termes de desenvolupament humà l’entorn en el que desenvolupen la seva activitat.

Candidats

Poden optar a aquesta distinció totes les empreses amb menys de 100 treballadors i menys de 2 milions de facturació anual, amb seu social i/o interessos a Sant Cugat del Vallès.

Es concedirà el reconeixement al projecte social que s’ajusti a les següents línies d’actuació prioritàries: promoció de la inclusió social per a persones en risc de pobresa i exclusió, foment de la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, lluita contra la pobresa infantil, prevenció de les diverses formes de violència, convivència ciutadana intercultural, inserció laboral i millora de l’ocupabilitat de les persones amb més vulnerabilitat social, i prevenció i resposta davant l’aïllament social en gent gran.

Calendari

El calendari de presentació de projectes socials s’obre avui dia 23 de juny i s’allargarà fins el proper 6 d’octubre, ambdós inclosos. Posteriorment es realitzaran les valoracions de les candidatures. 

Descarrega’t les bases

El jurat que valorarà les propostes presentades, estarà format per un membre de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, un representant de CaixaBank, i un membre dels mitjans de comunicació locals.

L’Obra Social “la Caixa” col·laborarà amb un màxim de 6.000€ per al desenvolupament del projecte que seleccioni el jurat.