Premio Respon.cat HPSANT CUGAT, 17 de desembre de 2015 — HP Barcelona ha estat guardonada amb el Reconeixement al Voluntariat d’empresa en la primera edició dels premis Respon.cat.

Aquests premis reconeixen les millors pràctiques de responsabilitat social empresarial i han estat convocats per l’associació Respon.cat amb el suport de les Cambres de comerç i la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de diferents organismes com Foment del Treball, Pimec i Cecot.

Ramon Pastor, Vicepresident d’HP i Director General d’Impressió 3D, ha recollit el guardó en qualitat de màxim responsable del Centre Internacional d’HP Barcelona. Pastor ha acudit acompanyat per un grup de voluntaris de la companyia, els qui ha dit “són els veritables protagonistes d’aquest premi”, i ha manifestat que “aquest reconeixement ens ha il·lusionat molt i ens anima a seguir treballant en la mateixa adreça”.

L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest dilluns a la Llotja de Mar i ha estat presidit per Felip Puig, conseller d’Empresa i *Ocupació; Miquel Valls, president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya; i Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances.

El jurat també ha distingit al Cementiri Roques Blanques pel Programa Ambiental de col·laboració empresa-societat, i a la Garrotxa com a Territori Socialment Responsable. Així mateix, GAES i KH Lloreda han estat guardonades per la seva trajectòria de compromís cap a la societat en les categories de Gran Empresa i Petita i Mitja Empresa, respectivament.

Respon.cat és una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya que aglutina a més de 50 empreses. L’associació va néixer al febrer de 2015 impulsada per les Cambres de comerç de Catalunya amb la voluntat de ser l’organització empresarial de referència en RSE.

Més de 800 voluntaris en 40 activitats només en 2014

HP Barcelona manté una activa política de voluntariat corporatiu des de fa més de 20 anys mitjançant el suport a entitats, col·lectius i institucions del seu entorn més proper. La companyia anima als empleats a cedir part del seu temps com a voluntaris i prioritza les fórmules que permetin una implicació humana i el compartir els coneixements i habilitats personals.

En 2014, més de 800 empleats van participar en 40 iniciatives de voluntariat corporatiu relacionades amb la cultura, l’educació, la igualtat social i la salut, la gran majoria liderades i gestionades pels propis treballadors.

La de més envergadura, la Jornada Solidària, ha celebrat la seva desena edició el passat mes d’octubre coincidint amb el 30º aniversari del Centre Internacional d’HP Barcelona. Més de 3.000 assistents, 250 voluntaris i 25 entitats socials van compartir una jornada festiva i de sensibilització. En els seus 10 anys de trajectòria ha recaptat 366.000 euros que han fet realitat 37 projectes socials de tot el món.

Premio Respon.cat HP