Dimecres passat es va celebrar per primera vegada a Espanya el Heat-Free Day, un dia per conscienciar sobre la importància de reduir l’augment de la temperatura del planeta. Impulsat per Epson, aquest dia neix per sensibilitzar ciutadans i empreses del país sobre la urgència de prendre mesures per limitar l’escalfament global a 1,5 °C a través de petits gestos sostenibles i de la suma d’esforços de tothom.

Com a part del Heat-Free Day, es desenvolupen activitats de voluntariat, xerrades per fomentar el canvi sostenible a empreses de tot Espanya, o accions de divulgació a xarxes socials, entre d’altres. “L’objectiu és fer una crida a la cooperació de tota la societat per impulsar una transició ecològica cap a nous models basats en la sostenibilitat”, comenta Joan Escoté, Sustainability Manager d’Epson Ibérica.

Sota el lema ‘Accions senzilles per a un gran canvi positiu’, aquesta iniciativa respon a un context en què les temperatures estan assolint pics històrics: la xarxa europea Copernicus assenyala que els darrers set anys han estat, a nivell mundial, els més calorosos de la història des que es fan mesuraments, i el 2021 ha estat l’estiu més càlid a Europa dels darrers cent anys. Segons els experts, aconseguir l’objectiu dels 1,5 °C requerirà una reducció del 45% a les emissions de CO2 per al 2030.

Accions per a un canvi positiu

Com a part de la celebració del Heat-Free Day, Epson ha desplegat multitud d’activitats de conscienciació i voluntariat per tota la geografia ibèrica. Al bosc de Pinto, als afores de Madrid, un grup de voluntaris d’Epson juntament amb representants d’ONG, administració local i empreses del sector TI participa a la plantació de 100 arbres, una acció de reforestació que s’estima que generarà una absorció de CO2 equivalent a 5,25 tones. A més, amb l’objectiu d’amplificar l’abast d’aquest primer dia sense calor a tota la Península Ibèrica, també es van plantar més de 500 arbres a Geoparque Oeste, al nord de Lisboa, a Portugal. També es va donanr suport a la celebració d’aquest dia des de Tarragona, on voluntaris d’Epson van fer una acció d’ajuda a la conservació d’ous de tortuga a les platges de la Pineda de Salou, amb l’objectiu d’ajudar a preservar la biodiversitat marina.

Així mateix, Epson ha iniciat una campanya digital de conscienciació a través de continguts especials als seus diferents canals corporatius, que compta amb la col·laboració dels seus empleats. La companyia fa una crida urgent a la cooperació per impulsar una transició sostenible que limiti el dramàtic augment de temperatures al món.

Alhora, per incidir en l’important paper que han de jugar les empreses en la lluita contra l’escalfament global, Epson també està organitzant juntament amb els seus partners xerrades per a PIMES espanyoles, centrades a compartir metodologies i idees per reduir la calor generada per la seva activitat , i per poder iniciar una transformació sostenible amb garanties. Aquestes sessions s’estan desenvolupant durant el mes de març al llarg de tot el territori espanyol, en punts com el País Basc, Castella i Lleó, el País Valencià, les Illes Balears, Madrid o Catalunya.