El Grup Parlem de telecomunicacions segueix donant mostres de la seva solidesa i capacitat de creixement durant el primer semestre de l’exercici del 2022, en el qual l’empresa associada ha tornat a batre el seu rècord d’ingressos. En concret, la facturació de Parlem s’ha situat en els 16 milions d’euros (MEUR) en el mencionat període, el que suposa un increment del 66’9% respecte els 9’8 MEUR del primer semestre del 2021 amb un marge brut del 40’2%. Aquestes dades s’expliquen, en bona part, per l’estratègia de captació de clients del Grup, que li ha permès tenir actualment ja més de 180.000 línies contractades entre fix (banda ampla o fibra) i telefonia mòbil. Parlem, que gaudeix d’un creixement orgànic constant i robust amb el qual mai ha reduït anualment la seva base de clients, té també un dels churn rates (taxa de cancel·lació d’usuaris) més baixos del sector de les telecomunicacions, que s’ha situat en aquest semestre en un 1’1%.

El CEO de Parlem, Ernest Pérez-Mas, ha considerat aquestes dades positives en un context “particularment difícil, no només a nivell geopolític” per al sector de telecomunicacions, on s’està produint “una guerra de preus entre les operadores low cost” i on “els volums de portabilitat del mercat” han baixat notablement els últims mesos.

Consolidació de la divisió empresarial de Parlem

L’any 2022 està sent també el de la consolidació de la divisió empresarial de Parlem, que s’ha potenciat amb l’adquisició estratègica el darrer mes de març d’Infolself Group. Gràcies a aquest moviment, la línia de negoci Parlem Empreses pot oferir serveis integrals de telecomunicacions, connectivitat, ciberseguretat i solucions al núvol (cloud) per a autònoms, pimes i corporacions. A més, la telco catalana associada a Sant Cugat Empresarial està des d’enguany capacitada per exercir d’agent digitalitzador d’empreses mitjançant els Fons Next Generation. Paral·lelament, i gràcies a la compra d’Ecolium Energia, Parlem ha diversificat la seva activitat inaugurant la divisió Parlem Energia, que li permet oferir plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum als seus clients residencials i empresarials.