L’empresa associada HP ha anunciat HP SitePrint, una solució robòtica capaç d’imprimir els traçats més complexos en obres de construcció. És capaç de proporcionar una precisió mil·limètrica en el replanteig de plànols sobre el terreny, alhora que redueix els temps en comparació amb les tècniques manuals tradicionals i incrementa la productivitat dels professionals de la construcció fins a deu vegades.

“L’adopció de la tecnologia i l’avenç de la digitalització poden ajudar les empreses de construcció a ser més productives i eficients”, ha assenyalat Daniel Martínez, vicepresident i director general d’impressió de gran format d’HP. “HP ha tingut un paper clau en la unió dels mons digital i físic amb solucions d’impressió per a arquitectes i enginyers durant els darrers trenta anys. Amb HP SitePrint, estem fent que sigui més ràpid i fàcil que mai per als professionals de la construcció donar vida a una idea sobre el mateix terreny de la construcció, alhora que aportem precisió al disseny i reduïm els costos d’execució dels treballs”.

Una idea made in Spain

El concepte de SitePrint neix gràcies a un concurs d’innovació intern de la companyia on un equip de treballadors d’HP va plasmar el seu somni i posteriorment va anar creixent fins a crear la idea del producte. A més, aquesta solució ha estat desenvolupada al Centre Internacional d’HP a Barcelona. Un centre de primer nivell que compta amb més de 700 enginyers i professionals de tot el món que treballen desenvolupant innovacions revolucionàries.

HP revoluciona el procés de replanteig del sector de la construcció amb la nova solució robòtica SitePrint