grifolsdesarrollos-34454Grífols ha prorrogat cinc anys el seu acord amb Abbot per a la producció d’antígens per a reactius de diagnòstic immunològic. Així, el nou contracte, amb un valor aproximat de 700 milions de dòlars, entrarà en vigor durant el segon semestre d’aquest any i s’ampliarà fins el 2026.

L’acord també inclou Ortho Clinical Diagnostics, que fabrica, distribueix comercialitza antígens per a reactius d’immunoassaig amb Grífols. Amb Ortho Clinical Diagnostics, Grífols produeix per a Abbot més de cinc tipus d’antígens que són utilitzats en les proves diagnòstiques per a la detecció de retrovirus com el VIH, els virus de l’hepatitis o els que causen malalties com el Changas o la sífilis, entre d’altres.

Grífols disposa d’una planta en el complex industrial situat a Emeryville, a San Francisco, on duu a terme la producció. En l’actualitat, però, la companyia està construint una nova planta de producció en el mateix complex industrial d’Emeryville per modernitzar i ampliar la producció d’antígens. Es tracta del Projecte Horizon, amb una inversió de 59 milions d’euros i que es preveu que entri en funcionament a principis del 2017.

La nova planta és un dels projectes en curs que s’integren dins de Pla d’Inversions de Capital 2014-2016, que consta de 600 milions d’euros. Un cop a la nova planta estigui feta i autoritzada, la producció d’antígens relativa al contracte subscrit amb Abbot es traspassarà al nou centre.

Font: Via Empresa