Parlem Telecom ja ha sortit a borsa. L’operadora de telecomunicacions catalana, associada a Sant Cugat Empresarial, que compleix enguany set anys d’existència, ha consolidat la seva expansió empresarial entrant a cotitzar al BME Growth amb un valor de sortida com a companyia de 45’3 M€ i un preu per acció de 2’83 euros. L’acte de benvinguda al mercat financer es va celebrar aquest dimarts a la Borsa de Barcelona i va comptar amb la participació de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, i d’Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, que com a fundador i màxim accionista de l’operadora va ser el responsable de “tocar la campana” com a tret de sortida de la cotització. Menys d’una hora després, el preu de les accions de la companyia catalana ja havia superat els 3’6 euros i el valor total de l’empresa havia augmentat en més d’un 28%. El codi de negociació de l’operadora de telecomunicacions al BME Growth és “PAR”.

En la seva intervenció, Jordi Puigneró va ressaltar que “Catalunya ha estat un país industrial, però també ha de ser un país digital, connectat, amb empreses que garanteixin la connectivitat, com Parlem”. En aquest sentit, el vicepresident de la Generalitat ha celebrat l’èxit de l’operadora ressaltat que “està feta a casa nostra, té ADN català” i posant en valor que ha sorgit del “teixit emprenedor” del país.

Per la seva banda, Ernest Pérez-Mas, va fer un repàs de la trajectòria històrica de Parlem Telecom i va destacar que la sortida a borsa només és un primer pas per esdevenir un gran grup de telecomunicacions internacional, en el qual s’exporti el model d’èxit de Parlem Telecom com a “operadora virtual de proximitat europea”. L’objectiu és crear marques pròpies per altres territoris estatals i europeus per tal de diferenciar-se en un mercat de les telecomunicacions cada cop més concentrat en poques operadores de gran magnitud. En aquest sentit, Pérez-Mas va destacar que Parlem, juntament amb dues empreses valencianes amb les quals s’ha fusionat, Octel Telecom i Comunicaciones Bucle, crearà una operadora pròpia per al mercat del País Valencià que naixerà aquest estiu.

L’acte també va comptar amb la participació d’Eduardo Ansaldo, president de la Borsa de Barcelona, i de Jesús González Nieto-Márquez, director gerent de BME Growth. Ansalso va destacar el gran pas empresarial que ha donat Parlem Telecom, que “és la tercera incorporació que celebrem el 2021 al mercat de BME” i va posar en valor que “cada vegada més companyies decideixin fer el salt als mercats financers per trobar la visibilitat, l’accés als inversors i la reputació que aquests aporten”.