La iniciativa té com a objectiu impulsar l’interès dels més joves per les disciplines STEM, especialment entre les noies.

La seu de l’empresa associada HP a Barcelona, ubicada a Sant Cugat del Vallès, ha tornat a celebrar aquest dissabte una nova edició del multitudinari concurs de programació HP CodeWars. Amb la celebració a les seus d’HP a Madrid i Lleó, la companyia ha congregat un total de més de 400 alumnes de 3r de l’ESO a 2n de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, per gaudir de les apassionants jornades desxifrant codi i enfrontant-se al repte de la programació en equip. A l’edició d’aquest any, un 23% de les participants han estat nenes.

La competició s’emmarca en els esforços de la companyia per a apropar als més joves a les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a través del coneixement i l’entreteniment, amb especial atenció a les joves i nenes. En aquesta edició, per primera vegada en la història de la competició, ha estat un equip compost totalment per noies, de l’Aula Escola Europea (Barcelona), el que ha aconseguit la victòria en la competició d’aquest dissabte a Barcelona, mentre que els equips del Col·legi San José Jesuitas de Valladolid i l’IES Elisa Soriano Fischer de Getafe van fer el propi en les competicions de les seus d’HP de Lleó i Madrid durant el mes de febrer. De fet, aquests dos equips han participat en la celebració d’HP CodeWars a Barcelona, amb totes les despeses pagades.

L’equip de l’Aula Escola Europea, guanyador a Barcelona, ha estat premiat amb un viatge a HP Houston (EUA) el març de 2024, per formar part de l’edició d’HP CodeWars en aquesta seu, a més de tres portàtils HP Pavilion. Així mateix, els equips segon i tercer classificat, així com el millor equip sub-16 i el millor equip format íntegrament per noies han rebut també portàtils HP com a premi.

“Estem encantats de poder tornar-nos a veure cara a cara amb els estudiants en una nova jornada d’HP CodeWars al nostre centre de Barcelona. Una iniciativa molt especial per a nosaltres, atès que tenim el ferm propòsit de seguir animant els més joves, sobretot les noies, perquè es decantin per les matèries STEM i estiguin preparats per endinsar-se al món laboral que necessita cada cop més aquest tipus de perfils”, ha assenyalat Ramon Pastor, director general del Centre Internacional d’HP de Barcelona i director general de Metalls 3D d’HP.

Més de 400 alumnes tornen a gaudir de la programació i el codi en la 8a edició de l'HP CodeWars