Parlem Ventures, la nova acceleradora d’start-ups del sector tecnològic impulsada per l’associada Parlem Telecom i Inveready, ha tancat amb èxit la seva primera convocatòria anual, en la qual s’han seleccionat un total de 12 projectes d’emprenedoria d’entre les 50 propostes que s’han postulat per participar-hi.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2cat, vol promoure start-ups de Catalunya, País Valencià i Balears que es trobin en fase “llavor” (“seed stage”).

Les propostes triades en aquesta fase, que pertanyen a àmbits tan diversos com la tecnologia 5G, la mobilitat elèctrica, la intel·ligència artificial, la Internet de les Coses o el fintech, són Neutroon, RawData, Bia, Valerdat, Expai, FlashPark, Ivack Solutions , Adetia, éKratos Digital Services, Alta Guardia, Intemic i Feeder.

Els responsables dels 12 projectes participaran a diversos tallers impartits pels partners de Parlem Ventures.

La convocatòria conclourà amb la celebració d’un Pitch Day a mitjans d’any en què es presentaran totes les propostes davant d’un Comitè de Selecció que triarà les tres start-ups guanyant la primera convocatòria.

Un dels criteris que es valoraran en l’elecció dels tres projectes guanyadors serà l’encaix estratègic de les startups amb Parlem Telecom, i cada guanyador rebrà fins a 50.000 euros de l’operadora i 50.000 més d’Inveready.