Els empleats del Centre Internacional d’HP a Barcelona (Sant Cugat del Vallès) van celebrar aquest dissabte la 13ª edició de la Jornada Solidària d’HP, en la qual es van recaptar un total de 65.000 euros que es repartiran entre quatre projectes socials proposats pels mateixos empleats del centre.

En concret, aquest any HP ajudarà a finançar la reconstrucció d’un complex escolar a Tegucigalpa (Hondures) per part de la Fundació ACOES, la creació d’una aula d’informàtica en un centre social a Galícia de la mà de la Fundació JuanSoñador, a promoure l’ús d’una nova tecnologia terapèutica per l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i a millorar l’accessibilitat en llars de persones amb paràlisis cerebral o discapacitat intel·lectual de l’entitat Prodis.

La Jornada Solidària d’HP a Barcelona és una iniciativa anual impulsada i organitzada íntegrament pels treballadors de la companyia amb l’objectiu de recaptar fons per a projectes socials i que funciona des de fa més de 13 anys. L’esdeveniment és possible gràcies a una comissió formada per desenes d’empleats que treballen voluntàriament durant diversos mesos en l’organització d’aquest esdeveniment, liderant les tasques de planificació, selecció de projectes, comunicació i logística necessàries per a la posada en marxa de totes les activitats que s’organitzen durant el dia.

Més de 300 voluntaris, de tots els perfils i nacionalitats, han col·laborat per assegurar l’èxit de la jornada d’aquest dissabte, que ve precedida d’una setmana plena d’activitats al centre que també han contribuït a incrementar el finançament d’aquests projectes, recaptant en total més de 32.500 euros. Aquesta xifra, sumada a l’aportació d’HP, que dobla la quantitat recollida íntegrament dels empleats, aconsegueix els 65.000 euros, que es repartiran entre els projectes triats aquest any.

L’edició d’aquest any ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Sra. Carmela Fortuny, qui ha destacat que es tracta d’una iniciativa que “demostra la responsabilitat social corporativa que té HP i la solidaritat de la companyia però sobretot que l’empresa anima als seus treballadors a compartir aquest esperit solidari”.