PuntAutoocupacio 20161123 1 1024Sant Cugat posa en marxa un Punt d’Autoocupació per ajudar persones en risc d’exclusió social que volen emprendre un negoci o treballar com a autònomes. L’Ajuntament, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia, en el marc del programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa”, han signat un conveni per portar endavant aquesta iniciativa que vol ajudar col·lectius en situació de vulnerabilitat per a qui el treball per compte propi pot ser una sortida viable.

En el Punt d’Autoocupació, els autònoms o els treballadors per compte propi són rebuts per un especialista que els guia en els passos previs a la constitució de l’empresa a l’hora d’iniciar-la i, fins i tot, durant el primer any de vida del negoci. Els serveis que ofereix van des d’un estudi de viabilitat empresarial fins a una via de finançament gestionada per MicroBank.

L’acte ha comptat amb la presència de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, Joaquim Serrahima, president del Grup Catalònia i Marc Simón, director corporatiu de l’Àrea Social “La Caixa” i altres representants de les institucions signants. En el transcurs de l’acte Conesa ha remarcat el caràcter innovador de l’acord, ha agraït la implicació de tots els agents i ha dit que “un cop més posem les persones en el centre del punt de vista des de cada una de les nostres diferents mirades”.

Dos anys del Programa Incorpora a Sant Cugat

A més del Punt d’Autoocupació, el conveni signat avui renova l’acord, iniciat el febrer del 2014, gràcies al qual Sant Cugat forma part del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”. Durant aquest any, el Punt Incorpora Sant Cugat ha facilitat 257 contractes laborals al municipi.

El programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa” és un programa d’intermediació que combina les necessitats del teixit social i empresarial d’una manera òptima perquè l’èxit de la inserció laboral estigui assegurat. Per a això, s’ofereix un servei integral gratuït amb tècnics d’inserció laboral que proporcionen tot l’assessorament que l’empresa necessita i, que a la vegada, ofereix formació, orientació i acompanyament a la persona en recerca de feina en totes les fases del procés: des de la selecció fins a la plena inclusió en el lloc de treball. A més, a través d’Incorpora les empreses disposen d’un programa de responsabilitat social corporativa.

Incorpora s’adreça a persones amb discapacitat (física, intel·lectual, sensorial o amb trastorn mental), aturats de llarga durada, joves amb dificultats, immigrants, víctimes de violència de gènere i exreclusos.

Font: Ajuntament de Sant Cugat