L’operadora associada i l‘organització humanitària han impulsat aquesta iniciativa d’urgència per lliurar les targetes SIM necessàries a les famílies ucraïneses que arriben a Catalunya sol·licitant protecció internacional a través del Programa d’Acollida de la Creu Roja.

Parlem Telecom i la Creu Roja han recaptat més de 15.000 euros que permetran garantir que 1.500 refugiats ucraïnesos es puguin comunicar amb la seva família mitjançant la campanya ‘Dona una SIM’, segons un comunicat conjunt el passat dimarts.

La iniciativa, que va estar oberta entre el 5 i l’11 d’abril, ha superat el seu objectiu inicial de 1.000 SIM gràcies al suport de particulars i d’empreses i entitats vinculades al sector TIC. Així, s’han sumat a la campanya companyies com SOSmatic, Avante Evolumedia, MST Holding o Kaizenstep, a més de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació. També s’han produït aportacions d’Infoself i Aproop, ambdues del Grup Parlem Telecom.

Les targetes permeten fer trucades nacionals i internacionals, navegar per Internet, i tenen una capacitat de 5Gb i trucades il·limitades a Ucraïna. La Creu Roja ha atès més de 22.000 refugiats a Catalunya des de l’inici de la invasió russa.