f354804d-549d-4b2c-8f4d-ce2a66e30aabReconeixements a la feina ben feta. És el que han rebut cadascuna de les empreses premiades durant l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2014, promoguts per la Cambra de Terrassa i celebrats aquesta nit de dijous a Matadepera.

Un acte que també ha servit perquè els empresaris reivindiquin mesures favorables a les empreses. En aquest sentit, el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, ha afirmat que les empreses necessitem “una reforma que baixi la pressió fiscal per afavorir la reactivació econòmica”. Galí també ha afirmat que des del teixit empresarial “es constata que des de l’economia real, la del dia a dia de les empreses, les actituds i els valors emprenedors que avui reivindiquem van tenint un clar efecte en la inflexió de la tendència d’aquests darrers anys i, per tant, m’agradaria que aquests fossin els Premis Cambra de la recuperació econòmica”.

Un esforç col·lectiu

Amb la participació de vora 500 empresaris i representants del món econòmic, polític i institucional català, l’acte ha estat presidit per la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, qui ha destacat que en moments “de canvi i d’esforç col·lectiu, és primordial reconèixer les iniciatives exemplars”.

En una nit de marcat caràcter empresarial, Ortega no ha desaprofitat l’ocasió per destacar les claus de la recuperació de l’economia catalana: “Valors com l’esforç, l’emprenedoria i la internacionalització fan que Catalunya pugui iniciar el camí de la recuperació de manera duradora”. Tanmateix, la vicepresidenta del Govern ha fet referència a la taxa d’atur actual (del 20%) per indicar que crear ocupació “continua sent el primer objectiu de la Generalitat”.

A l’acte també han assistit l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona; el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls. També l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa i l’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores; així com els membres del consell de Presidència de la Cambra, format per Carles Pons, Josep Abad, Maria Vilardell i Pere Masachs i el delegat territorial de la Cambra, David Chaler.

Empreses premiades per la seva gestió
En la categoria d’Internacionalització han estat premiades Europastry SA i Germans Boada SA i quant a l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) les empreses Continental Automotive Spain SA i Distribuciones Touchland SL han arreplegat el seu guardó.

Per altra banda, l’empresa Clinic Bikes SL ha estat premiada en la categoria de Millor Iniciativa Comercial i de Servei, igual que Gama Profit SLU (PonteMASFuerte). Per altra banda, el Premi a la Gestió del Talent, Formació i Coneixement ha premiat les empreses Mutual Midat Cyclops (MC Mutual) i Grup Vagindauto (Vagindauto/EPROM Car Service). A més, el reconeixement a l’Impuls a la Innovació, la Recerca i Desenvolupament ha estat per a Euro Implementos SL i Grifoll Print Promotions SL. Tanmateix, els Premis Cambra 2014 reconeixen la Millor Iniciativa Empresarial com la desenvolupada per Pont, Aurell y Armengol SL i atorguen el Premi a l’Empresa de Nova Creació per a Somnismir SL (Stick&Ready).

Després del lliurament de premis, en representació dels projectes guanyadors, el president i director general d’Europastry, Jordi Gallés, ha exposat el lema de les empreses guanyadores: “No hi haurà un demà si no canviem avui”.

Finalment, l’empresari Antoni Amat, fundador i actual president d’ESTAMP SAU, ha rebut el Premi Cambra al Lideratge Empresarial.

Font: Via Empresa