L’operadora catalana s’uneix amb aquesta iniciativa a la digitalització de l’esport català.

Parlem Telecom, companyia associada a Sant Cugat Empresarial, s’alia amb les federacions i la UFEC en l’aposta del sector per la digitalització. La teleoperadora catalana ha signat aquest dimarts a la seu de la Unió de Federacions un conveni de col·laboració per convertir-se en el soci tecnològic de la 1a Lliga Catalana d’eSports.

Amb aquesta aliança, les federacions i la UFEC aconsegueixen el suport d’una entitat d’avantguarda molt implicada en el desenvolupament i l’impuls del sector de les TIC del país. Una mostra que el pas endavant que han fet les federacions cap a la digitalització de la seva activitat no té marxa enrere. La Parlem Lliga Catalana d’eSports és un producte atractiu per a la inversió d’empreses. “Està clar que els hàbits amb la pandèmia han canviat moltíssim, i la gent jugarà més a casa. Fer una feina pionera, creant una lliga mundial per primera vegada té una repercussió molt important. I una empresa com Parlem, on fem coses pioneres, havia de ser-hi”, ha exposat Ernest Pérez-Mas, president de l’operadora. “A més, fer-ho des de Catalunya per a tot el món és la nostra aposta”, ha reblat.

El projecte

La Parlem Lliga Catalana d’eSports agrupa de forma conjunta la competició oficial de les modalitats de 10 federacions, on poden participar no només els esportistes federats, sinó també qualsevol aficionat als eSports i en diferents esports. A finals d’aquest mes d’abril arrenca la competició de 5 esports (beisbol, tennis, escacs, golf i automobilisme), tot i que ja està actiu el web www.lligacatalanaesports.cat. Una primera fase de competició que s’allargarà fins a l’octubre; mentre que la resta d’esports s’afegiran a la competició passat l’estiu. “Amb l’esport arribarem a tot arreu, a totes les cases. A cap lloc del món s’ha fet encara una lliga regular avalada per les federacions esportives. Som els primers”, ha comentat Gerard Esteva, president de la UFEC. “Agraïm la confiança de Parlem perquè tots en sortirem beneficiats”, ha afegit.