El Centre d’Excel·lència d’Impressió 3D i Fabricació Digital d’HP, ubicat a les instal·lacions d’HP a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ha rebut la certificació “LEED Gold”, que reconeix als edificis més respectuosos amb el medi ambient i amb un major índex de sostenibilitat.

La certificació LEED (Lideratge en Energia i Disseny Ambiental per les sigles en anglès) és el programa de certificació d’edificis sostenibles més prestigiós del món que reconeix l’excel·lència en estratègies i pràctiques, desenvolupat pel Consell de la Construcció Verda d’Estats Units (US Green Building Council).

El Centre d’Excel·lència d’Impressió 3D d’HP ha acumulat un total de 65 punts dels 110 atorgables, rebent d’aquesta manera la categoria Gold del certificat. L’ús i optimització de l’energia, la localització de l’edifici, el fàcil accés per a bicicletes i vehicles “verds” al recinte, o el consum eficient d’aigua són alguns dels aspectes que s’ha valorat per distingir al centre d’HP amb aquesta certificació.

El disseny de centre reflecteix el compromís d’HP amb el medi ambient. Concebut com un edifici autosuficient, incorpora una pèrgola fotovoltaica que subministra 110 kW, i està dissenyat per a reutilitzar l’aigua de pluja per a reg i ús sanitari, a més d’emprar materials de construcció sostenibles. El centre també destaca per l’optimització del consum de sistemes de ventilació, aire condicionat i aïllament tèrmic i l’aprofitament de la llum natural interior.

Així, el disseny eficaç del centre ha permès reduir un 27% el consum elèctric del nou edifici en el seu primer any d’ús. A més, el consum en calefacció s’ha reduït un 72%, mentre que en el cas de l’aire condicionat el descens ha estat d’un 39%. Per la seva banda, la pèrgola fotovoltaica subministra al centre d’HP el 3% de la seva potència energètica total.

Font: HP