web-lubrizolLa multinacional química nord-americana Lubrizol Advanced Materials, filial de Berkshire Hathaway des del 2011, ha invertit 2,6 milions d’euros per modernitzar i ampliar les seves instal·lacions de Sant Cugat.

Amb aquests recursos, la companyia ha agilitzat els processos de producció i ha increment la seguretat mediambiental de la fàbrica, segons informen diversos mitjans. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va inaugurar divendres aquesta ampliació, acompanyat pel tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas.

A Sant Cugat, Lubrizol també disposa d’un laboratori d’investigació de materials. En els últims anys, la multinacional s’ha reforçat a Catalunya amb la compra de l’empresa química Merquinsa, de la família Ayuso, i de Lipotec, dedicada a la producció d’ingredients actius per al sector cosmètic.

Lubrizol, amb seu social a Cleveland (Ohio), té més de 50 factories, 33 laboratoris i 7.500 treballadors a escala mundial. De totes les plantes, només n’hi ha una altra als Estats Units especialitzada en la mateixa veta de mercat que la de Sant Cugat, però a diferència de la de la nostra ciutat, la nord-americana no disposa d’un laboratori de Recerca i Desenvolupament (R+D).

A la seu santcugatenca, la companyia fabrica, per exemple, les resines acríliques que porten els bitllets d’euro i les etiquetes metal·litzades de les ampolles de cervesa reutilitzables.

L’empresa registra uns guanys anuals de 5.100 milions d’euros. A Catalunya té 296 treballadors, el 24% dedicats a la Recerca i al Desenvolupament (R+D).

Font: Cugat.cat