HP Espanya ha anunciat aquests seetmana la 8a edició d’HP CodeWars, una multitudinària competició de programació que ja ha reunit més de 1.300 estudiants als principals centres de la companyia a Espanya: Barcelona, Madrid i Lleó. El certamen, que acollirà aquest any més de 400 alumnes de 3r de l’ESO a 2n de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior de tot el país, s’emmarca en els esforços de la companyia per apropar als més joves les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a través del coneixement i entreteniment, especialment entre les nenes.

El concurs, organitzat de manera voluntària pels empleats de la companyia, tindrà lloc el 18 de febrer al centre d’HP al Parc Tecnològic de Lleó, i el 25 del mateix mes al Poliesportiu Antonio Magariños de Madrid. Així mateix, els guanyadors respectius de Madrid i Lleó tindran l’oportunitat d’assistir a la celebració d’HP CodeWars a Barcelona, que tindrà lloc el dissabte 4 de març a les instal·lacions d’HP a Sant Cugat del Vallès, amb totes les despeses pagades.

L’equip guanyador de la cita celebrada a Barcelona viatjarà a HP Houston (EUA) el març del 2024, per participar en l’edició d’HP CodeWars. A més, cada participant del segon equip classificat rebrà una impressora HP.

La nova edició té com a objectiu, després de diversos anys en format virtual arran de la pandèmia de la Covid-19, el “retorn a les arrels” del concurs de programació. És a dir, passar una jornada “didàctica alhora que entretinguda” i gaudir del treball en equip juntament amb molts altres equips de diferents punts de la geografia espanyola, segons ha subratllat HP.

Les inscripcions per participar-hi ja estan tancades per a l’edició de Lleó i Barcelona, però continuen obertes a Madrid, on els alumnes poden inscriure’s al formulari habilitat al web de la seu fins al 10 de febrer. Es donarà prioritat a aquells equips que comptin amb diversitat de gènere entre els seus membres.

La 8a edició d'HP CodeWars reunirà més de 400 estudiants