La companyia associada ha celebrat una jornada en el seu Centre situat a Barcelona amb la presència d’Accenture, Glovo, SEAT S.A i Unilever per a intercanviar millors pràctiques en aquest entorn.

Continuant amb el seu compromís d’impulsar canvis per a defensar els drets humans, lluitar contra el racisme, i promoure la justícia social a tot el món, HP ha organitzat una jornada per a intercanviar millors pràctiques en matèria de diversitat i inclusió amb focus en el col·lectiu LGBTIQ+, en la qual han participat representants de Accenture, Glovo, SEAT S.A. i Unilever.

Sota el nom de “Walking the walk together”, la jornada s’ha celebrat en el Centre Internacional d’HP de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), i ha tingut com a objectiu passar d’explicar històries a realitzar-les i definir quines són les accions concretes que les empreses estan realitzant per a fomentar l’ambient inclusiu respecte al col·lectiu LGBTIQ+. Durant la trobada, representants de les companyies participants, totes elles compromeses amb pràctiques entorn a la Diversitat, Equitat i Inclusió, han intercanviat millors pràctiques i han parlat sobre els desafiaments específics de les diferents indústries en les quals operen.

Entre altres conclusions, representants d’Accenture han assenyalat que a la seva companyia es normalitzen les identitats trans en el lloc de feina amb accions com la inclusió dels pronoms dels empleats en la intranet de l’empresa. D’altra banda, des de SEAT S.A. han especificat que s’està desenvolupant un Pla de Diversitat LGBTIQ+ reflectint les necessitats particulars de la comunitat i garantint la no discriminació dels empleats queer, reflectida en el Conveni Col·lectiu de l’empresa.

A Unilever i Glovo, per la seva banda, han traslladat iniciatives per a afavorir la inclusió en els llocs de feina que ja estan aplicant en les respectives empreses. I, des d’HP, s’ha promogut enguany també la formació Ally, completada per més de 300 empleats en el Centre Internacional d’HP a Barcelona. A través d’aquesta formació, els empleats prenen el compromís de fer costat a la comunitat LGBTIQ+, autoidentificant-se amb una insígnia arc de Sant Martí impresa en 3D, ajudant a crear així un espai segur després de la tornada a la feina presencial a l’oficina.

Aquesta sèrie de trobades es va iniciar a mitjans d’aquest any per la HP PRIDE Barcelona Business Impact Network, una xarxa que va sorgir dins de la companyia en 2018 per a generar una cultura d’inclusió i inspirar l’èxit d’empleats LGBTIQ+ a HP.