Centre Mèdic Mútua General de Catalunya   Mútua General de CatalunyaEstrena, i amb èxit, de la participació del Centre Mèdic Tusset de la Mútua General de Catalunya a les Xerrades Saludables, de la mà del Dr. Oriol Domènech, director del mateix centre que va tenir lloc el dia 30 d’octubre de 2014. 

Es va exposar una problemàtica força comú de la ciutadania: quan el dormir no es descansar, motivada per problemes de falta d’oxigen. “Precisament és això el què passa”, va comentar el doctor, “el cos es relaxa de tal manera que la musculatura pesa i obstrueix les vies de respiració, provocant un bloqueig de l’aire i com a conseqüència no hi ha una bona oxigenació del cos, provocant sensació d’ofec”. Aquest cicle constant, durant tota la nit, no permet aconseguir un descans profund i genera sensacions de cansament. A més, va comentar el Dr. Domènech, “es poden tenir problemes cardiovasculars per haver sotmès el cor en esforços constants.”

Aquesta patologia se sol detectar, en gran mesura, a pacients de sexe masculí d’una mitjana edat. L’alcohol i el tabac potencien també la propensió a patir-la. D’acord amb diversos estudis, la correcció de les apnees, però, tenen fàcil solució gràcies a la tecnologia avançada. Mitjançant unes bombes d’oxigen a pressió, el pacient obre les vies de respiració, evitant aquesta obstrucció. Com a resultat s’obté un descans profund i una millora del rendiment laboral i de la qualitat de vida.

Les jornades “Xerrades Saludables” estan organitzades per Mútua General de Catalunya en col·laboració amb el Centre Can Mora de Sant Cugat, Policlínic Sant Cugat i ara també amb el Centre Mèdic de la Mútua General de Catalunya. L’objectiu és apropar als ciutadans de Sant Cugat i rodalies els temes mèdics que toquen de prop les persones. Aquestes jornades se celebren dos dijous al mes, a les instal·lacions de la Mútua General de Catalunya, al carrer Girona, 14 (pl. Can Quitèria) i estan obertes a tothom sense cap tipus de cost.

foto mutua