Valsos, música catalana i una mica de jazz. Aquests són els tres ingredients principals del concert que prepara l’Orquestra Simfònica Sant Cugat per a les properes festes de Nadal, l’anomenat Concert de valsos i danses, que s’inspira en el concert de Cap d’Any que se celebra a Viena ininterrompudament des de fa una pila d’anys, concretament des del 1941, i que és seguit arreu del món per milions de persones a través del televisor.

La formació simfònica santcugatenca, dirigida per Josep Ferré, que n’ha estat director titular des dels seus inicis fins a la temporada passada i actualment n’és director artístic, oferirà peces de la saga dels Strauss, i també “Fiddle Faddle”, de Leroy Anderson, l’obertura de “Cavalleria lleugera”, de Franz von Suppé, i fragments del ballet “El Trencanous” de Piotr Ílitx Txaikovski. Aquesta última peça del gran compositor rus també és interpretada pels volts de Nadal, com els valsos dels Strauss, en nombrosos auditoris.

Josep Ferré Orquestra Simfònica Sant Cugat

Com ja és tradició, en aquest concert s’interpretarà una suite de Salvador Brotons, que inclou vuit nadales: “A vint-i-cinc de desembre”, “El petit vailet”, “El noi de la mare”, “El desembre congelat”, “Sant Josep i la Mare de Déu”, “A Betlem me’n vull anar”, “L’Àngel i els pastors” i “El cant dels ocells”. La suite té un final brillant que recorda la sardana “La Santa Espina”.

No tot surt al programa en aquest concert nadalenc de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, ja que hi haurà algun “gag” proposat pels mateixos músics, i uns quants bisos.

Gira per diferents ciutats catalanes

Com cada any, amb aquesta proposta, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat farà una gira per diferents ciutats catalanes. Els concerts previstos són els següents: el 18 de desembre a les 18.00 hores a l’Auditori de Cornellà; el 23 de desembre a les 20.00 hores al Teatre Zorrilla de Badalona; el 27 de desembre a les 20.00 hores al Teatre-Auditori Sant Cugat; el 30 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Fortuny de Reus; l’1 de gener a les 19.00 hores al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt i el 7 de gener a les 19.00 hores al Teatre Municipal Montcada i Reixac.

Concert de valsos i danses