El grup cooperatiu de crèdit també col·labora amb campanyes solidàries per fer front a la COVID-19 impulsades per Creu Roja i UNESPA.

Caixa d’Enginyers ha avançat l’ingrés de la pensió de la Seguretat Social als socis pensionistes, com a mesura excepcional per mitigar l’impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, a més de l’anticipació del pagament de la prestació d’atur que també ha efectuat aquest mes. Les dues noves mesures formen part del paquet d’accions implementades per l’Entitat per oferir als seus socis i sòcies solucions efectives i d’implantació ràpida per cobrir les seves necessitats financeres i asseguradores davant l’Estat  d’Alarma.

Des de l’1 d’abril, l’Entitat ha implementat totes les iniciatives públiques de finançament amb aval, així com a la moratòria hipotecària, i ha aplicat millores en productes i serveis. Es tracta de mesures adreçades a particulars, professionals, autònoms, empreses i col·lectius vulnerables, amb l’objectiu de recolzar els seus socis i sòcies en moments difícils com els actuals.

Particulars

  • Ampliació del límit de targetes de crèdit per fer front a possibles imprevistos
  • Reducció dels tipus d’interès dels pagaments aplaçats en les compres amb fraccionament amb targeta de crèdit per a particulars i professionals
  • Ampliació del límit de pagament amb contactless sense necessitat de codi PIN
  • Millores en l’import i termini de devolució de la Bestreta Nòmina
  • Aplicació de la moratòria hipotecària per als col·lectius més vulnerables

Professionals i empreses

  • Exempció del pagament de la comissió de TPV als comerços afectats per l’Estat d’Alarma
  • Adhesió a les línies de finançament ICF i Avalis, i ICO d’entre el 60 i el 100%

A més, a través de Caixa Enginyers Vida i Pensions, el grup cooperatiu de crèdit se suma a la iniciativa impulsada per la patronal del sector assegurador UNESPA de creació d’un fons solidari amb l’objectiu de protegir més de 700.000 professionals sanitaris que lluiten per a contenir la pandèmia del coronavirus a Espanya. La pòlissa col·lectiva, de 37 milions d’euros, la més gran subscrita fins ara a Espanya, cobrirà la  defunció per causa directa de la COVID-19 dels qui tenen cura de la salut de tots els ciutadans en l’actual crisi sanitària, així com un subsidi per aquells qui resultin hospitalitzats.

En la mateixa línia, la Fundació Caixa d’Enginyers, l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers, va llançar a finals de març una campanya de recaptació de fons per dotar de material de prevenció i seguretat sanitària als 8.200 voluntaris de Creu Roja que estan col·laborant activament durant l’emergència sanitària. L’acció forma part  del Pla Creu Roja RESPON enfront la COVID-19 activat per Creu Roja.

Font: Caixa d’Enginyers