5CaixaBank, primer banc del mercat espanyol per quota de mercat, ha estat escollit com Best Bank in Spain 2015 per la revista especialitzada Global Finance en els premis que concedeix anualment, des de fa 22 anys, als millors bancs del món.

La publicació ha valorat les entitats que “han respost diligentment a les necessitats dels seus clients i han obtingut millors resultats mentre que han posat les bases per al seu èxit futur”.

CaixaBank, presidit per Isidre Fainé i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, ha millorat en l’últim exercici els seus marges de negoci i ha mantingut un creixement continuat en quotes de mercat, alhora que ha mantingut uns alts nivells de liquiditat i solvència.

Els premis de la revista novaiorquesa Global Finance tenen en compte tant elements objectius com el creixement, la rendibilitat, el desenvolupament de nous negocis i la innovació en productes, com altres subjectius procedents de l’opinió dels analistes financers, les avaluacions i les opinions de consultors i competidors.

Especialistes en adaptar-se al client

Els bancs premiats, en paraules de Joseph D. Giarraputo, editor i director editorial de Global Finance, “són els millors a oferir productes adaptats als mercats específics en què operen; aquests bancs han capejat les condicions volàtils dels últims anys i ara estan preparats per aprofitar la millora de les condicions globals”.

En aquesta línia, el nou Pla Estratègic de CaixaBank té com a objectiu assolir el lideratge en qualitat, confiança i reputació, amb el focus d’atenció posat en el client, obtenir una rendibilitat (ROTE o retorn sobre capital tangible) entre el 12% i el 14% a partir de 2017 i situar la ràtio d’eficiència per sota del 45%.

Global Finance és una revista mensual fundada el 1987 i amb seu a Nova York. Compta amb una difusió de 50.050 exemplars (segons BPA) en 180 països. Els premis Global Finance s’han convertit en un estàndard d’excel·lència i confiança en el sector financer.

Font: Via Empresa