En els darrers mesos, ha sorgit un fenomen conegut com el moviment Mewing, que ha captat l’atenció de moltes persones interessades a millorar-ne l’aparença facial, la postura i el benestar general.

Es tracta d’una pràctica que involucra la posició correcta de la llengua contra el paladar, amb l’objectiu de millorar l’alineació dels maxil·lars i, com a conseqüència, modificar estèticament la cara. L’objectiu és eliminar la papada i aconseguir una mandíbula quadrada.

Què és i on neix el Moviment Mewing?

El terme “Mewing” es deriva del cognom del Dr. John Mew, un ortodoncista britànic que va desenvolupar aquesta tècnica a la dècada de 1980. La premissa bàsica del moviment Mewing és que la forma en què col·loquem la nostra llengua i posicionem la nostra mandíbula pot afectar significativament l’estructura facial i la postura del cos.

En què consisteix i quin és el vostre objectiu?

La pràctica del Mewing implica col·locar la llengua al paladar superior de la boca i mantenir aquesta posició de forma constant durant tot el dia, tant en repòs com en parlar o empassar. Aquesta tècnica promou el desenvolupament adequat de la mandíbula, millora l’alineació de les dents i enforteix els músculs facials i el coll.

L’objectiu principal del moviment Mewing és corregir problemes de maloclusió (mossegada incorrecta), millorar l’estètica facial i promoure una postura corporal millor.

Beneficis del Moviment Mewing

  • Millora de la postura: En enfortir els músculs del coll i la mandíbula, el Mewing pot ajudar a corregir la postura i reduir la tensió a la part superior del cos.
  • Desenvolupament facial: El Mewing pot promoure un desenvolupament facial més harmoniós i simètric, especialment en persones més joves les estructures facials de les quals encara estan en desenvolupament.
  • Salut Dental: En corregir la posició de la llengua i la mandíbula, el Mewing pot ajudar a prevenir problemes dentals com la maloclusió i l’apinyament.
  • Millora de la respiració: En mantenir la llengua en una posició òptima, el Mewing pot facilitar una respiració nasal més eficient, cosa que pot tenir beneficis per a la salut respiratòria i el son.

Implicacions que cal considerar d’aquest moviment

Si bé el moviment Mewing ha guanyat popularitat, és important considerar algunes implicacions abans de començar aquesta pràctica:

  • Consistència i paciència: El Mewing requereix consistència i paciència per veure resultats significatius. No és una solució ràpida i els canvis poden trigar mesos o fins i tot anys a manifestar-se.
  • Consultar un professional: Abans de començar qualsevol nova tècnica de salut, especialment les que involucren l’estructura facial, és recomanable consultar un ortodoncista o un altre professional mèdic qualificat.
  • No és una solució universal: Si bé el Mewing pot beneficiar moltes persones, no és la solució per a tots els problemes facials o de postura. Cada individu és únic i pot requerir enfocaments personalitzats.

El moviment Mewing és una tècnica que ha guanyat popularitat en els darrers mesos a causa dels seus presumptes beneficis per a la salut facial i la postura corporal. Tot i això, és important practicar-lo amb moderació i sota la guia adequada per evitar possibles complicacions. Amb consistència i paciència, el Mewing podria ser una eina valuosa per millorar la salut i l’estètica facial dels qui el practiquen.