recone

El proper divendres 6 d’octubre finalitza el termini de presentació de projectes de la primera edició del Reconeixement a la responsabilitat social de les pimes, una distinció que concedeixen l’Associació Sant Cugat Empresarial i l’Obra Social “la Caixa”. 

 
Les dues entitats volen fer un reconeixement públic a totes aquelles petites i mitjanes empreses de Sant Cugat del Vallès que han entès que són molt millor empresa quan a més d’aconseguir uns objectius empresarials, són capaces d’aportar beneficis als seus col·laboradors, als seus proveïdors, a les famílies dels seus treballadors, al seu entorn o al medi ambient.
 

La pime responsable

Aquestes petites i mitjanes empreses conformen el 98% del nostre teixit empresarial i són un component fonamental del teixit econòmic i social de qualsevol país. Aquestes empreses contribueixen directament a millorar en termes de desenvolupament humà l’entorn en el que desenvolupen la seva activitat.

Presentació de candidatures

Poden optar a la distinció totes les empreses amb menys de 100 treballadors i menys de 2 milions de facturació anual, amb seu social i/o interessos a Sant Cugat del Vallès.

1-    La informació a presentar estarà composada com a mínim per:

– Breu descripció de l’empresa participant (no més de 100 paraules)

– Descripció del projecte social (títol, objectius, beneficiaris, resultats, impacte econòmic, impacte social a Sant Cugat del Vallès, implicació de la PIME en el desenvolupament del projecte…).

2-    Es concedirà a la pime que presenti un projecte social que s’ajusti a les següents línies d’actuació prioritàries:

– Promoció de la inclusió social per a persones en risc de pobresa i exclusió (atenció de les necessitats bàsiques)

– Foment de la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat (prevenció de la dependència i els seus efectes, promoció de l’autonomia personal i el desenvolupament psicosocial, atenció sociosanitària a la discapacitat i a la dependència)

– Lluita contra la pobresa infantil (desenvolupament social i educatius d’infants i joves en situació de pobresa i de les seves famílies)

– Prevenció de les diverses formes de violència

– Convivència ciutadana intercultural, participació social i enfortiment comunitari

– Inserció laboral i millora de l’ocupabilitat de les persones amb més vulnerabilitat social (prospecció d’ofertes de feina en el món empresarial per a persones en situació de vulnerabilitat, suport a les empreses d’inserció i als centres especials de treball per a la creació de nous llocs de treball)

– Prevenció i resposta davant l’aïllament social en gent gran (suport psicosocial, atenció sociosanitària).

Si ets una pime i estàs interessada, envia’ns el teu projecte a info@santcugatempresarial.cat

 
Jurat
 

El jurat que valorarà les propostes presentades, estarà format per un membre de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, un representant de CaixaBank, i un membre dels mitjans de comunicació locals.

L’Obra Social “la Caixa” col·laborarà amb un màxim de 6.000€ per al desenvolupament del projecte que seleccioni el jurat.