Converses 2017

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat a l’Hotel Sant Cugat, una nova edició de Converses, la tertúlia col·loqui i Sopar Anual de Sant Cugat Empresarial, amb l’assistència de més de 120 representants del teixit empresarial i productiu de la ciutat. 

 
 
 
 
El tema d’enguany ha estat “L’avantatge competitiu en la neurociència, cas Cellers Torres”, i ha comptat amb el diàleg de Jorge Fernández, CEO i Chief Cognitive Officer de Kernel Business Consulting i de Carlota Roset, Directora de GastroWine Concepts de Cellers Torres. La conversa ha estat moderada per Manel Farré, Vicepresident de Sant Cugat Empresarial.

 

L’acte ha començat amb les intervencions del president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa; i de la Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany.

converses

Franquesa ha donat la benvinguda a tots els assistents, i ha agraït a tots els patrocinadors i col·laboradors que fan possible l’esdeveniment, amb especial esment a Caixabank com a patrocinador principal. El president de Sant Cugat Empresarial també s’ha referit a l’actualitat política catalana, afirmant que “en el món econòmic hem d’actuar amb normalitat. Per desgràcia, passaran coses que poden afectar l’economia, no imputables al món empresarial. Però això és temporal, i per tant el teixit empresarial català ha de continuar treballant, mostrant el que sap fer. Hem de veure el futur amb fortalesa i esperança”.

La tinent d’Alcalde, en la seva intervenció, ha senyalat els quatre eixos del Pla Estratègic de la ciutat: el desenvolupament econòmic, el progrés social, la cultura innovadora i la qualitat urbana. Barbany també ha parlat de la situació política del país. “Crec que és important fer activitats com la d’aquesta nit. Hem de crear un espai de confiança, i ser positius. Ja veurem amb calma cap on van els esdeveniments. Ara hem de fer força i anar tots a una”.   

Després dels parlaments, ha donat inici la tertúlia col·loqui amb Jorge Fernández i Carlota Roset, que ha versat sobre les avantatges de la neurociència. Fernández ha senyalat que “el 95% de les decisions que prenem avui en dia els essers humans, succeeixen a nivell subconscient. El nostre conscient bàsicament les justifica o les inhibeix.”. El CEO de Kernel Business Consulting, també ha parlat de l’anomenada neuroestratègia. “Aquesta nova pràctica disruptiva en la consultoria estratègica, permet una eficàcia en la consecució de resultats de negoci i en la gestió del canvi de les persones inassolibles sota cap altre model de consultoria ni de gestió empresarial”

Converses 2017

Per la seva part Carlota Roset ha parlat del motiu de l’aposta de Cellers Torres per la neurociència. “El món del vi és un sector molt tradicional, però la nostra empresa és molt innovadora. Des del departament d’Innovació vam anar a buscar una metodologia que ens permetés veure el món d’una manera diferent. Ens vam posar en contacte amb el Jorge Fernández de Kernel Business Consulting, i la proposta ens va fascinar. Aleshores ens vàrem adonar que si volíem innovar, necessitàvem canviar la manera de fer les coses. A partir d’aquí vam decidir apostar per la neurociència”. 

A la part final del diàleg, els dos ponents han senyalat el perquè les empreses haurien d’apostar per aquesta metodologia. Fernández, ha afirmat que “les empreses són persones, per tant entendre a les persones és clau. Podem traduir aquest coneixement en avantatge competitiva amb rigor científic”. Roset ha animat als empresaris presents a l’acte a fer-ho. “Tant la neurociència com la innovació la poden aplicar empreses petites, mitjanes o grans. Aquest és un mètode que et dóna una informació molt potent que t’ajuda a veure les coses de manera diferent i a posicionar-nos en el futur, que és cap on les empreses hem d’anar per tenir èxit”.   

Al finalitzar la tertúlia col·loqui, tots els assistents han pogut gaudir d’un sopar relacional a la terrassa de l’Hotel Sant Cugat, on els empresaris han pogut establir enllaços i crear sinergies en una sessió de networking. 

 

 

 

{unitegallery gallery6}