“Stabat mater de Salvador Brotons” és un oratori per a solistes, cors i orquestra. El text atribuït a Jacopone da Todi, un monjo poeta franciscà del segle XIII, parla del dolor de la Mare de Déu quan vetlla el seu fill al peu de la creu. Per Brotons, l’obra “té un missatge molt clar: el sofriment d’aquesta vida pot trobar confort en una altra vida, és un viatge des del dolor cap a un món més feliç”. Per aquesta raó, l’obra està plena de contrastos: moments tendres i dolços, combinats amb altres de més agressius i de gran intensitat expressiva. Una oportunitat per connectar amb les emocions més profundes a través de la música. No us perdeu aquest concert històric dirigit pel mateix compositor.

A la interpretació de l’ “Stabat Mater”, de Brotons, hi pacticiparà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Marta Mathéu (soprano), Roger Padullés (tenor) i Pau Armengol (baríton), el Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila i Jover, director), el Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) i ARSinNOVA Cor de cambra (Maria Mauri, directora).

Per completar el programa, una selecció de “Cançó d’amor i de guerra”, la sarsuela catalana més popular i aclamada pel públic.

ENTRADES A LA VENDA

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 750 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Salvador Brotons, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula…

«Stabat Mater», de Salvador Brotons.  Divendres, 17 de maig , 20:00 h., Teatre-Auditori Sant Cugat.

Diumenge, 19 de maig, 18:00 h., Teatre Auditori de Granollers.