La companyia associada rep el reconeixement per segon any consecutiu com a empresa referent en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Epson rep per segon any consecutiu la certificació EMAS com a empresa referent en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). La Unió Europea lliura aquesta distinció en reconeixement a l’esforç d’Epson per esdevenir una empresa verda i circular. Aquesta certificació posa en valor l’afany de la companyia associada, per protegir el medi ambient i fomentar un entorn sostenible.

En aquest sentit, el projecte Visió Mediambiental 2050 de Epson estableix les bases per a avançar amb el procés de convertir-se en una empresa amb petjada de carboni negativa i lliure de recursos subterranis abans de 2050 a través d’un programa de descarbonització, de tancament de circuits de recursos i desenvolupament de tecnologies mediambientals innovadores. Aquest programa s’ha creat per a abordar el canvi climàtic fent focus en la protecció del clima i la biodiversitat i també en la sostenibilitat i l’economia circular.

A més, Epson materialitza el seu compromís amb el medi ambient a través d’estudis continus i accions que ajuden a reduir les emissions i els residus. En aquest marc, Epson ha liderat el projecte B·SEArcular, una iniciativa per a eliminar plàstics de la Mar Mediterrània i donar-los un nou valor introduint-los en cadenes de producció tèxtils.

D’altra banda, Epson redueix el seu impacte mediambiental a través d’una constant innovació tecnològica. És el cas de les impressores Eco Tank amb les quals s’han aconseguit estalviar potencialment fins a 1,1 milions de tones de consumibles basats en plàstic. O PaperLab, la primera recicladora i productora de paper del món que no requereix aigua en el procés.

Joan Escoté, Sustainability Manager d’Epson Ibèrica, destaca el paper de la tecnologia en la sostenibilitat: “Des d’Epson treballem dia a dia per desenvolupar tecnologies precises que ajudin a mitigar l’impacte mediambiental d’usuaris i empreses. Sempre amb la sostenibilitat en ment”. I afegeix: “Destinem prop de 1,2 milions de dòlars diaris en R + D per a desenvolupar els millors productes. Complementem la nostra funció empresarial amb projectes rellevants que pretenen millorar l’ecosistema i crear consciència mediambiental, tant per als nostres treballadors, com per a altres companyies i organitzacions”.