La titular d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat, Àngels Chacón, ha intervingut aquest divendres en la trobada digital organitzada per Sant Cugat Empresarial, per analitzar les conseqüències econòmiques per la Covid-19, i compartir estratègies de recuperació del teixit productiu.

La Consellera d’Empresa i Coneixement, ha iniciat la seva intervenció, posant el focus en la importància de protegir i ajudar a les petites i mitjanes empreses del país, que suposen el 95% del teixit empresarial. ‘Si no hi ha ingressos, i segueixen havent les mateixes despeses tributaries, financeres i despeses corrents, no hi ha miracle que valgui, per tant hem de seguir ampliant els ajuts a les empreses. Des de la Conselleria d’Empresa toquem de peus a terra, i sabem que cal fer per ajudar el nostre teixit empresarial. El que ens fa falta són diners, i confiem que amb el replantejament dels Pressupostos de la Generalitat que ara encarem, es puguin destinar recursos cap al sector productiu’.  

La titular d’Empresa i Coneixement, també ha parlat de la importància de la recerca i la innovació, en situacions de crisi com l’actual. ‘En aquesta societat del segle XXI el que dóna competitivitat a les empreses i els territoris és el coneixement. És per això que hem dissenyat el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que és un punt de partida, una estratègia estable, compartida i consensuada entre tots els agents de l’educació superior, la recerca, la innovació, l’economia productiva, i els grups polítics i socials, per convertir Catalunya en una societat del coneixement’.     

La Consellera també ha elogiat la col·laboració públic-privada a Sant Cugat durant aquesta crisi sanitària. ‘Crec que esteu fent molt bona feina, perquè esteu treballant de manera coordinada, el teixit empresarial, l’Ajuntament, les associacions i entitats. Ara només cal que ens feu arribar les vostres necessitats per a la reactivació, i a partir d’aquí poder començar a caminar tots junts’.

Per la seva part, el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, ha reivindicat una taula econòmica de país. ‘Al començament de la crisi, vàrem convenir amb l’Ajuntament de Sant Cugat que teníem que establir una taula d’emergència econòmica, on el món empresarial i el món públic es trobessin, amb l’objectiu de col·laborar, intercanviar informació, donar opinió i fer propostes. Crec que aquesta taula és un èxit, i lamentem que aquesta experiència no s’hagi implementat en altres nivells polítics. Els nous escenaris requereixen molta cooperació i col·laboració. Dos conceptes que s’hauran d’aplicar tant en el món privat com el públic’.

L’acte també ha comptat amb la participació de l’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha assenyalat els moments complicats que està patint la ciutat. ‘La crisi de la Covid-19 generarà una crisi social i econòmica molt profunda que haurem d’afrontar. Des de l’Ajuntament s’ha aprovat un pla de xoc de 7 milions d’euros, per donar resposta als col·lectius més desafavorits. Sempre ho hem dit, i ara més que mai, el progrés econòmic i social van de la mà. I en aquests moments l’emprenedoria, el talent, la capacitat d’innovació i de superació, són factors claus per poder iniciar una lenta però constant recuperació.