Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària, la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, a les instal·lacions d’Esade Creapolis.

Durant la mateixa s’ha presentat la Comissió de Sostenibilitat de Sant Cugat Empresarial, que té com a principals objectius promoure i ajudar a les empreses del territori a visualitzar i incrementar el seu compromís amb la Sostenibilitat; i fomentar la col·laboració publico privada en aquest camp, treballant alienats amb les diferents  administracions i institucions directament implicades.

Sant Cugat Empresarial insta a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a seguir impulsant mesures que promoguin la instal·lació d’autoconsum d’energia solar

Promoure l’autoconsum energètic

Actualment, els veïns de Sant Cugat ja poden sol·licitar beneficis fiscals pel fet d’instal·lar voluntàriament sistemes d’energia solar tèrmica o fotovoltaica d’autoconsum. Entre aquestes ajudes destaquen l’exempció de la taxa urbanística, la bonificació de l’impost de béns immobles, de l’impost de construccions, obres i instal·lacions o de l’impost d’activitats econòmiques.

En aquest sentit, l’associació Sant Cugat Empresarial insta a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, a seguir impulsant mesures que promoguin una transformació profunda dels actuals models energètics, amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en habitatges particulars i empreses, per a promoure l’autoconsum energètic, que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic, i garanteixin l’eficiència energètica i l’estabilitat dels preus.