Sant Cugat Empresarial ha celebrat aquest dimecres en sessió ordinària, la primera junta directiva del curs, a les instal·lacions d’ESADECREAPOLIS. Durant la mateixa, s’ha fet una anàlisi de l’impacte social i econòmic de la Covid-19. L’entitat encoratja al teixit empresarial a liderar la recuperació econòmica, malgrat que la situació del context Covid-19 en l’àmbit europeu i regional, encara genera moltes incerteses. L’associació empresarial espera que la gestió política-econòmica que es desenvolupi aquests propers mesos, vagi en benefici de les empreses, i dels sectors més perjudicats.

Perllongar els ERTOs

Sant Cugat Empresarial mostra la seva preocupació per l’augment de l’atur, i reclama la necessitat de prorrogar els ERTO fins el 31 de gener, per evitar el tancament d’empreses i preservar al màxim el nombre de llocs de treball.  En aquest sentit, a l’associació també l’inquieta el col·lapse del Servei Espanyol d’Ocupació (SEPE), en la gestió dels ERTOs, i demana disposar de més recursos a les oficines del servei públic d’ocupació.

 Llei de regulació de Lloguers

La junta directiva també ha debatut sobre la llei de regulació dels lloguers, aprovada el passat dimecres al Parlament de Catalunya, que preveu congelar i rebaixar els lloguers a 60 municipis de més de 20.000 habitants. Sant Cugat Empresarial, mostra el seu desacord, ja que aquesta proposta no ajudarà al mercat de lloguers, més bé reduirà l’oferta disponible d’habitatge per la falta de seguretat dels arrendadors, perjudicarà encara més als sectors més vulnerables, i allunyarà les inversions.

Tribut Metropolità

Durant la reunió, la junta directiva també ha valorat la posada en marxa de la taula de Diàleg sobre el Tribut Metropolità. Sant Cugat Empresarial reitera un cop més la seva oposició i el  seu descontent per la situació de desigualtat i de greuge objectiu que suposa per a la ciutat aquest tribut, ja que més enllà de la bondat de la seva aplicació, és obvi que la situació prèvia del valor cadastral genera un increment molt important de la càrrega tributària. L’associació empresarial demana formalment la suspensió del tribut,