La jornada es va presentar aquest dimarts al migdia, en el marc d’una roda de premsa al Cafè Auditori del Teatre-Auditori de Sant Cugat.

“La internacionalitat en un món glocal” és el lema de l’onzena edició de la Jornada d’Emprenedoria que tindrà lloc el dimecres 13 de novembre, al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. Aquest esdeveniment, que s’ha consolidat com un referent al territori, està promogut i organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

La jornada es va presentar ahir al migdia, en el marc d’una roda de premsa al Cafè Auditori del Teatre-Auditori de Sant Cugat. Aquesta sessió va comptar amb les intervencions de: Elena Vila, Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Maria Rius, Delegada de la Cambra de Comerç de Terrassa a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, Josep Prats, Director Gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa i Daniel Gatius, Director de Banca Institucional de CaixaBank.

Durant la roda de premsa, en la que també van participar els diferents col·laboradors de l’esdeveniment, entre ells Sant Cugat Empresarial, es va informar de les principals novetats que ofereix aquesta edició de la Jornada.

Fil conductor de la Jornada: “El repte de la internacionalitat en un món glocal”

La temàtica de la Jornada d’Emprenedoria d’enguany gira al voltant del terme “glocal”, és a dir, del fet que pensar globalment i actuar localment, ens pot portar a noves formes i models d’emprenedoria.

Actualment, el mercat global ha propiciat la necessitat de potenciar el talent i el coneixement de les empreses i que aquestes s’hagin d’adaptar a les peculiaritats de cada entorn, diferenciant els seus productes en funció de les demandes locals. La mobilitat pròpia  d’aquest context fa necessari obrir espais locals que concentrin, fomentin i articulin el coneixement i talent internacional per generar noves perspectives d’acord amb les necessitats del món. Emprendre en un món glocal és, per tant, el producte de la trobada a l’àmbit local de perspectives i talents internacionals.

El programa de l’11a Jornada d’Emprenedoria

La jornada, serà inaugurada per Ramon Talamàs, President de la Cambra de Comerç de Terrassa, Eva Menor, Presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i Mireia Ingla, Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

El conductor d’aquesta onzena edició serà Joan Grivé (@sir.joan), instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

La primera de les conferències que acollirà la Jornada, anomenada “Barrets de quiròfan amb actitud”, anirà a càrrec de Javier Garrido, soci fundador de l’empresa Robin-Hat, guanyadora del Premi Cambra 2019 a la iniciació a la Internacionalització.

La jornada també comptarà amb la conferència “La solució comença per Co-” d’Alfons Cornella, fundador d’Infonomia i Co-Society, en la que posarà en relleu la importància dels partners i d’aprendre a combinar eficientment i ràpidament les propostes de valor d’empreses diferents.

Així mateix, moderat i presentat per Manel Garcia, responsable de Màrqueting i vendes d’ImaginCafè, s’oferirà un panell empresarial per afavorir la reflexió i el debat sobre la internacionalitat de les empreses. En aquest panell d’experiències empresarials hi participarà: Mercè  Martí, Presidenta Executiva de Kreston Iberaudit, Alex Frías, emprenedor del programa europeu Erasmus for Young entrepreneurs, i Mamen Martí, directora del projecte BCNTECH4WOMEN.

Com a novetat, l’11a edició de la Jornada d’Emprenedoria incorpora una app de l’esdeveniment, que ofereix més informació sobre el programa i els ponents, així com permet als assistents que així ho desitgin, establir reunions de networking amb altres participants a la Jornada. L’activitat de networking es realitzarà el mateix dia 13 de novembre, al Cafè Auditori, en finalitzar el panell d’experiències empresarials.

Per a consultar més informació sobre la temàtica i el programa de la Jornada, així com per a realitzar les inscripcions, accediu al lloc web: https://www.jornadaemprenedoria.com/

Organitzadors, patrocinadors i col·laboradors

 L’11a Jornada d’Emprenedoria està coorganitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, CaixaBank i CIRSA, el suport del programa europeu Erasmus for Young entrepreneurs, així com amb la col·laboració de Sant Cugat  Empresarial, EsadeCreapolis, Parc de Recerca UAB (PRUAB), Serafí Indústria Gràfica Publicitària, VIA Empresa i Lúcid Design Agency.

Font: Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa