El regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització, Albert Salarich, ha presentat aquest dijous a la tarda a empreses i entitats de la ciutat les línies estratègiques d’internacionalització que es fixa l’Ajuntament per aquest mandat.

L’acte, celebrat al Claustre del Monestir, ha comptat amb la presència d’una representació de Sant Cugat Empresarial encapçalada pel president, Eduard Torres; la vicepresidenta primera, Sílvia Martí; i la gerent, Concepció Curet.

Les línies estratègiques que desenvoluparà l’Ajuntament s’emmarquen en el Pla d’Internacionalització de Sant Cugat, que s’està actualitzant per al període 2024-27. Els principals eixos d’actuació seran:

  • Potenciar la projecció internacional i la visibilitat de la ciutat a nivell europeu.
  • Estimular mecanismes de captació d’oportunitats i talent.
  • Incrementar les relacions amb altres ciutats del món.
  • Fomentar la participació en xarxes internacionals.
  • Alinear les estratègies de desenvolupament sostenible de la ciutat amb els ODS i la nova Agenda Urbana.

Així mateix també s’ha donat a conèixer el Mapa de Fons Europeus,  iniciativa que s’emmarca en el Pla i que ha promogut l’Ajuntament. Aquest recurs facilita la identificació de finançament europeu per impulsar projectes de caràcter internacional liderats des del mateix ajuntament i/o per altres entitats.

Sant Cugat Empresarial assisteix a la presentació de les línies estratègiques d’internacionalització de l’Ajuntament de Sant Cugat

L’acte ha finalitzat amb una taula rodona, dinamitzada per l’expert en Fons Europeus Jordi Escribà, on s’ha recollit el testimoni de representants del món empresarial, cultural, esportiu, educatiu i social que formen part d’empreses i entitats de la ciutat. El debat ha comptat amb la presència del president de Sant Cugat Creix. Projecte Erasmus +, Miquel Martínez; el vicepresident de la Fundació privada Música Simfònica i de Cambra. Projecte IVINKA (Next Generation EU), Josep Ferré; el director de l’Escola Àgora. Projecte Erasmus +, Jordi Ros; la directora de l’Escola d’art i disseny. Projecte Erasmus +, Eva Virgili; i la Directora de Serveis d’Innovació per a la Mobilitat de Moventia, Elena Aguarta, en representació de Sant Cugat Empresarial.