La trobada es va realitzar en el marc de la Comunitat Vallès PAE, la xarxa de cooperació públic i privada dels polígons industrials constituïda el desembre de 2022.

David Pedrerol, vocal de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial i responsable de l’estudi de la utilització d’aigües regenerades a Sant Cugat per part de SCE, va assistir el passat 29 de juny a la trobada Gestió i consum d’aigua als polígons industrials, organitzada pel Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO) i l’Ajuntament de Sabadell.

L’acte, celebrat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Sabadell), va comptar amb l’assistència de prop de 40 persones provinents d’associacions d’empresaris, representants de companyies subministradores d’aigua, tècnics municipals i d’entitats industrials del territori.

L’acte es va iniciar amb la ponència realitzada per Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership (CWP) – Clúster de l’Aigua, que va oferir una visió general dels reptes que les empreses industrials han de fer front en el context d’emergència hídrica actual i les oportunitats i projectes d’eficiència, optimització i circularitat d’aigua en què el clúster ha participat activament.

Posteriorment, els representants de les operadores d’aigua van compartit espai en una taula d’experiències on van oferir una descripció general del funcionament i característiques del subministrament d’aigua als polígons de la comarca i projectes innovadors en la gestió sostenible dels recursos hídrics.

Van participar el director general de Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA), Xavier Cabanillas; el cap d’Explotació de Serveis i Aigües de Barberà Empresa Municipal, Albert Villanueva; el gerent de TAIGUA (Aigüa Municipal de Terrassa), Ramón Vázquez; la responsable d’iniciatives estratègiques del Centre Tecnològic de l’Aigua (CETAQUA), Desirée Marín; el cap de l’àmbit tècnic i d’operacions de Mina Pública Aigües de Terrassa, Àlex Fernández; i el gerent de Serveis Municipals Sant Quirze SLU, Xavier Ludevid.

Finalment, es va obrir un debat amb els representants del teixit industrial en el qual va destacar la voluntat de disposar de més informació i coneixement sobre com les empreses poden gestionar i millorar la seva eficiència en el consum d’aigua.

Sant Cugat Empresarial assisteix a una trobada sessió sobre gestió i consum d'aigua als polígons industrials organitzada pel Consell Comarcal