Sant Cugat, gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, tindrà documentada tota la informació relacionada amb l’accessibilitat de comerços, bars i restaurants de la ciutat mitjançant l’aplicació Mapp4All. El passat dimarts, es va presentar el projecte, que servirà per fer un diagnòstic d’accessibilitat universal dels establiments comercials i de restauració i que es podrà consultar en un mapa obert a la ciutadania. Així doncs, a través de la innovació, l’Ajuntament de Sant Cugat i el suport de l’ Obra Social “la Caixa” volen posar la tecnologia al servei de la ciutadania amb un marcat benefici social. L’acte de presentació va comptar amb la presència de Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial, patrocinador del projecte.
Per recollir tota la informació necessària, el consistori ha contractat a dues persones, a través dels Plans d’Ocupació, que seran els encarregats de visitar tots els establiments comercials i de restauració, i documentar les dades. Per la seva banda, Mapp4all aporta la seva plataforma tecnològica per recollir les dades, que també permetrà elaborar un diagnòstic. A més, la mateixa empresa farà el seguiment i la formació de les persones encarregades de la recollida de dades.
Aquest nou servei permetrà que tots els establiments estiguin presents a l’aplicació, que és l’única plataforma col·laborat iva d’informació d’accessibilitat universal.
El sistema Mapp4all, a banda de recollir les dades, permet localitzar i afegir informació d’un establiment d’acord a 10 categories d’accessibilitat, i dóna resposta a les necessitats de qualsevol ciutadà o ciutadana. Això vol dir que del nou servei se’n beneficiaran les persones amb discapacitat (motora, auditiva, visual) però també d’altres usuaris i usuàries que puntualment poden tenir d’altres necessitats. Per exemple persones amb una mascota, les que tenen un nadó, al·lèrgia alimentosa o qualsevol tipus de barrera que els pugui impedir accedir a un local determinat.
L’Aplicació està disponible per els sistemes operatius Android i IOS. Al tractar-se d’un servei col·laboratiu, tothom qui ho desitgi podrà ampliar i complementar la informació que s’hi recull.
El projecte té una durada de 6 mesos i un cop passat aquest temps, es disposarà de:
- Mapa d’accessibilitat de tots els comerços, bars i restaurants del municipi, segons els criteris d’accessibilitat universal.
- Diagnosi de l’accessibilitat dels establiments comercials i de restauració fent una radiografia de quina és la realitat al municipi i marcar polítiques de forment i millora de l’accessibilitat per als locals comercials i de restauració.
Font: Ajuntament de Sant Cugat