El passat mes de maig s’anunciava  el compromís de l’Ajuntament de Sant Cugat de concretar, en aquest mandat, el Pacte per l’Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat, per tal de promoure la plena ocupació de qualitat a la ciutat.

Després de mesos de treball participatiu entre els diferents actors socials, econòmics i institucionals presents a la ciutat, avui ha tingut lloc la presentació pública i la signatura del manifest fundacional del Pacte per part de tots els implicats.

L’acte, presidit per l’alcaldessa Mireia Ingla; ha comptat amb la presència del president de Sant Cugat Empresarial, Jaume Vives; i de la directora gerent, Silvia Trabalón.

L’Ajuntament, COO Vallès Occidental, Cecot, PIMEC Vallès Occidental, UGT Vallès i l’Oficina de Treball de Sant Cugat han estat els membres signats del manifest. I una desena de representats del món empresarial i social s’hi han adherit. Aquests són Sant Cugat Empresarial, Cambra de Comerç de Terrassa, ADE Vallès, Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat, Wise People Sant Cugat, Catalònia Fundació Creactiva, Fundación Grupo Hada, Sant Cugat Comerç, Institut FP Sant Cugat i Associació en defensa dels interessos de la zona empresarial de Can Calders i Can Magí.

Sant Cugat Empresarial s'adhereix al manifest del Pacte per l’Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat

Sota la idea que la cocreació de noves polítiques ha de partir de la iniciativa mancomunada dels diferents actors, el Pacte s’ha estructurat en tres eixos principals:

1) promoure el desenvolupament autònom i l’apoderament de les persones

2) promoció d’un teixit productiu responsable que promogui una ocupació digna i de qualitat

3) transformació del teixit productiu i de les persones treballadores perquè esdevinguin motor de la transició ecològica i digital, la sostenibilitat i la cura del territori.

MANIFEST FUNDACIONAL DEL PACTE PER L’OCUPACIÓ DIGNA I DE QUALITAT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS