L’any 2018, Sabadell Venture Capital de Banc Sabadell va entrar en el capital de la companyia com a inversor de referència.

MITIGA Solutions, l’empresa catalana de solucions data science per combatre desastres naturals, ha anunciat el desenvolupament d’un sistema d’alerta avançada per a epidèmies relacionades amb malalties infeccioses. El producte es diu Epi-EWS i serà provat en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Sabadell Venture Capital de Banc Sabadell és l’inversor de referència de la companyia d’ençà que va liderar una ronda d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018.

MITIGA Solutions s’ha associat amb el Barcelona Supercomputing Center, diversos instituts nacionals de salut d’arreu del món i la startup Pebble Analytics per crear Epi-EWS. El desenvolupament està avançant a bon ritme i se’n llançarà un prototip a finals d’agost perquè el National Institute for Communicable Diseases de Sud-àfrica el pugui utilitzar per lluitar contra la Covid-19. El consorci està en converses amb altres països europeus i africans per estendre la tecnologia a temps per a un segon rebrot de la pandèmia.

Els problemes complexos, com les epidèmies, requereixen de solucions integrades i col·laboratives. Totes les organitzacions podem contribuir a la lluita contra la Covid-19, ha explicat el Dr. Àlex Martí, CEO de Mitiga Solutions. Per la seva banda, Raúl Rodríguez, director de BS Capital, ha declarat que Banc Sabadell sempre busca finançar i treballar amb solucions innovadores que puguin revolucionar un mercat amb una perspectiva sostenible, i MITIGA encaixa perfectament en aquest perfil.

Dades anonimitzades i transparència

Epi-EWS es basa en el mètode Digital Participatory Surveillance (DPS), en el qual els ciutadans responen preguntes relacionades amb el seu estat de salut des d’una aplicació mòbil distribuïda per l’Institut Nacional de Salut del seu país. Les dades són anonimitzades, emmagatzemades en un “llac de dades” cloud i processades per poderosos models d’expansió epidemiològica, de manera que s’obtenen previsions precises sobre quan i on podria produir-se un brot a través de sistemes de detecció primerenca. Els resultats són compartits a través d’una plataforma user-friendly amb les organitzacions governamentals i els ciutadans que hi han participat.

L’eina és aplicable a la crisi de la Covid-19 i a futures crisis del mateix tipus, relacionades amb brots de grip i moltes altres malalties comunes.

Font: Banc Sabadell