El Centre Internacional d’HP a Barcelona (ubicat a Sant Cugat del Vallès) va acollir el passat dimecres l’acte de graduació dels 68 alumnes de la sisena promoció d’Innotalent, el programa de formació dual impulsat per HP en col·laboració amb La Salle Campus Barcelona- URL i el centre tecnològic Leitat. Del total de graduats d’aquesta edició, HP ja ha confirmat la contractació de 12 d’ells, una xifra que podria duplicar-se en els propers mesos. Aquesta és l’última promoció del programa ja que, el 2017, va començar a evolucionar a un nou format anomenat HP Academy.

L’objectiu d’Innotalent és potenciar el talent de joves acabats de titular en enginyeries superiors i carreres científiques a través de la innovació i la formació dual, establint vincles de qualitat entre universitats i empreses i creant llocs de treball d’alt valor afegit. Innotalent ha format durant els seus sis anys de programa a professionals altament qualificats capaços de respondre a les necessitats d’un model industrial basat en la investigació i el desenvolupament i de incorporar-se ràpidament al mercat laboral.

Els integrants del programa han col·laborat durant dos anys en projectes internacionals dels departaments de R + D i Operacions d’HP, molts d’ells associats al negoci 3D, la seu mundial està ubicada en aquest centre. Aquesta formació pràctica s’ha complementat amb més de 500 hores de formació acadèmica impartida per La Salle Campus Barcelona-URL, centrada en innovació, aplicacions de la indústria així i en habilitats per a la gestió de projectes. La col·laboració d’aquesta universitat permet convalidar els coneixements adquirits com a part del ‘Master in Project Management’ de La Salle, un màster de reconegut prestigi que compta amb l’acreditació del Global Accreditation Center (GAC) del Project Management Institute (PMI). Per la seva banda, el centre tecnològic Leitat ha estat el col·laborador principal del programa, encarregant-se de la promoció i la selecció dels acabats de titular i realitzant un seguiment individualitzat.

Ignacio Fonts, actual conseller delegat d’Inveready Technology Investment Group i anterior director general del Centre d’HP a Barcelona, ​​va exercir de padrí de la 6a edició de Innotalent. A l’acte també van participar Ramon Pastor, Vicepresident de HP i director general del Centre d’HP Barcelona; Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona; i Jordi William-Carnes, President de Leitat.

Innotalent: des de 2010 formant a professionals altament qualificats

Aquestes iniciatives de formació dual començar amb el programa Innotalent el 2010, coincidint amb el 25è aniversari del Centre Internacional d’HP Barcelona, ​​en un marc d’esforços per promoure la innovació en el nostre entorn i contribuir al desenvolupament i creixement industrial. Des de llavors, s’han rebut més de 10.500 candidatures procedents d’universitats de tot l’Estat. En les sis edicions concloses han participat 250 enginyers i enginyeres, dels quals 143 han estat contractats després de la graduació per incorporar-se al equip de R + D i Operacions del Centre d’HP a Barcelona.

A partir d’aquest any, Innotalent passarà a ser HP Academy amb el mateix objectiu: potenciar el talent de joves acabats de titular en enginyeries, carreres científiques i de negocis. La convocatòria d’enguany començarà al març i la companyia oferirà contractes laborals de dos anys en el mateix centre, programes de formació i mentoria per accelerar el creixement en l’empresa i possibilitats de rotació internacional.