Durant l’any 2021 es va registrar el rècord històric de ciberatacs, amb un 50% més que el 2020.

Sant Cugat Empresarial organitza el proper divendres 29 d’abril, un Workshop sobre Ciberseguretat, que tractarà sobre el tipus  d’amenaces més comunes, la detecció, la protecció i un pla mínim de contingència en seguretat informàtica.

El nombre d’empreses dedicades a la ciberseguretat van créixer un 20% durant el 2021 a Catalunya i, en total, ja arriben a les 432. El sector també ha vist augmentada la facturació en un 11%, fins als 912,9 milions d’euros; i l’ocupació en un 19% fins als 8.188 llocs de treball. Aquestes són algunes de les conclusions destacades de l’estudi ‘La ciberseguretat a Catalunya’, elaborat per ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

A Catalunya, les empreses dedicades a la ciberseguretat són pimes en la seva gran majoria (85%). Així mateix, gairebé un 30% de les empreses del sector són exportadores i fins a un 22% facturen més de 10 milions d’euros. Per capacitats, d’acord amb la taxonomia de la European Syber Security Organization (ECSO), destaquen les empreses dedicades a la protecció, la identificació i la detecció d’atacs cibernètics.

En aquest sentit, els dos darrers anys s’han produït rècords històrics de ciberatacs a escala mundial, amb un augment del 50% durant el 2021 respecte l’any anterior, i més de la meitat han estat dirigits contra les petites i mitjanes empreses. En global, el 2021 es va produir un atac de ransomware cada 11 segons, una freqüència que es preveu que es redueixi fins als dos segons l’any 2031.

D’acord amb l’estudi, alguns dels sectors en els quals la ciberseguretat està tenint i tindrà més aplicacions són la indústria, el transport, les finances, la salut, els mercats en línia, les administracions o l’energia, entre d’altres. De la mateixa manera, a mesura que creix la importància dels objectes connectats a les empreses, la necessitat de dotar-los de mesures de ciberseguretat esdevé clau pel correcte desenvolupament del negoci. Alhora, s’apunta també a la convergència de tecnologies aplicades a la ciberseguretat, com la intel·ligència artificial, el metavers, els bessons digitals o el 5G.

Business Workshop SCE: “Ciberseguretat a les empreses”

En aquest sentit el proper divendres 29 d’abril a les 9h, Sant Cugat Empresarial organitza un nou Workshop sobre Ciberseguretat que tractarà sobre el tipus d’amenaces més comunes, la detecció, la protecció i un pla mínim de contingència en seguretat informàtica. L’acte comptarà amb les ponències del Cap de la Unitat Central de delictes Informàtics, el Sotsinspector Ricard Doña; el Delegat IT de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sr. Jordi Hernàndez; i el Director Tècnic de l’empresa associada iDibuild, el Sr. Àlex Person. L’acte, exclusiu per als associats, tindrà lloc a l’Edifici Eureka del Campus de la UAB. Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquest enllaç.