SCE-Conseller Justicia set15-1L’associació Sant Cugat Empresarial ha traslladat al conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, la necessitat d’accelerar l’execució dels tràmits per tal que Sant Cugat disposi de partit judicial propi i, per tant, jutjats de primera instància i d’instrucció.

Aquesta petició és va formular en el marc d’una trobada que van mantenir una delegació dels empresaris de la Junta Directiva de l’associació, encapçalada pel seu president, Joan Franquesa, amb el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, i la directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, Bibiana Segura, el passat 2 de setembre a la seu de la conselleria. Per part de Sant Cugat Empresarial, van acompanyar al president de l’associació els seus vicepresidents, Concepció Curet, Manel Farré i Juanjo Martínez, i el secretari de la junta directiva, Eduard Torres.

En el transcurs de la reunió, els representants de Sant Cugat Empresarial van expressar la seva preocupació pel dèficit funcional que està patint el municipi de Sant Cugat en matèria judicial, tal com es reflecteix en l’informe que va elaborar l’associació empresarial l’any 2012, actualment en disposició de la pròpia conselleria de Justícia. En l’informe s’ofereix una anàlisi detallada de les deficiències que en matèria judicial ha estat experimentant el municipi, accentuades pel progressiu creixement demogràfic i empresarial de la ciutat durant els darrers anys. Avui més del 60% dels assumptes que es tramiten als 8 jutjats de Rubí, partit judicial al qual pertany actualment Sant Cugat, provenen del municipi santcugatenc, que s’estima al voltant dels 10.000 expedients a l’any. Per a Sant Cugat Empresarial, la creació de jutjats de primera instància a Sant Cugat, a més a més de permetre una major agilització administrativa incrementant la rapidesa en les resolucions judicials, contribuiria a l’eficiència econòmica i empresarial i contribuiria a la implantació de noves empreses al municipi, a més a més de deslliurar del col·lapse del partit judicial actual amb el consegüent estalvi de costos judicials per part dels ciutadans i les empreses santcugatenques.

El conseller, que va transmetre la voluntat del seu departament d´estudiar positivament la proposta tot i les dificultats derivades del marc competencial en què es troba l’Administració catalana davant de les facultats que al respecte manté el govern central per modificar la Llei de Planta, va informar també de la tasca que des de la Conselleria s’està duent a terme en el desenvolupament i millora de les tasques dels jutjats de Pau de les quals se’n beneficaria Sant Cugat.

SCE adscrita al Registre de Lobbies i Grups d’Interès

En el transcurs de la trobada amb el conseller, la primera acció institucional formal després de la constitució de la nova junta directiva de l’associació, la delegació empresarial ha anunciat al conseller la decisió de Sant Cugat Empresarial d’adscriure’s al Registre de Lobbies i Grups d’Interès que promou la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern impulsada per la Generalitat de Catalunya el desembre de 2014. Amb aquesta mesura, l’associació evidencia el seu suport a la iniciativa de la Generalitat a garantir les bones pràctiques i la transparència de l’activitat pública de les entitats que actuen com a grups d’interès i d’influència en les seves relacions amb les Administracions. Al mateix temps, Sant Cugat Empresarial iniciarà els tràmits per sol.licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat que posi en marxa un registre de lobbies i grups d’interès a nivell municipal.

Per la seva part, el conseller de Justícia ha informat a la delegació empresarial del desenvolupament del projecte que promou el govern català per fomentar l’ús i la implementació de la justícia arbitral a Catalunya. En el transcurs de la reunió s’ha obert la possibilitat que Sant Cugat sigui valorada com una de les localitats candidates a acollir una demarcació arbitral, projecte sobre el qual es treballarà amb més profunditat en els propers mesos.

SCE-Conseller Justicia set15-1

 

SCE-Conseller Justícia set15-2