L’associació Sant Cugat Empresarial dóna l’1% del seu pressupost al projecte liderat per Catalònia Fundació Creactiva.

Aquest dilluns s’ha celebrat l’acte d’entrega de la primera edició des premi RSC Sant Cugat Empresarial, guardó que ha recaigut en el projecte UAVDI Catalònia (Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual), una iniciativa pionera a Catalunya que ha posat en marxa l’entitat sense ànim de lucre, Catalònia Fundació Creactiva, amb l’objectiu de donar resposta a la situació de vulnerabilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial de 2019 va aprovar que l’1% del pressupost de l’associació sigui destinat com a donació de RSC a una entitat o projecte social. En aquest sentit, Catalònia Fundació Creactiva i el seu projecte UAVDI van ser escollits entre d’altres propostes de la junta directiva, per rebre aquesta donació. L’entrega s’ha vist demorada com a conseqüència de la Covid-19.

L’acte celebrat a la seu de Catalònia Fundació Creactiva, ha comptat amb la presència del director General de la fundació, el Dr. Joaquim Serrahima, i el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, que ha fet entrega del xec per valor de 1.887€, l’1% del pressupost de l’entitat, que simbolitza el compromís de l’associació amb totes aquelles organitzacions que aposten fermament per la Responsabilitat Social Corporativa.

El projecte UAVDI Catalònia guanyador de la primera edició del premi RSC Sant Cugat Empresarial

 

UAVDI Catalònia, és un recurs especialitzat en casos d’abusos i/o maltractaments a persones amb discapacitat intel·lectual, que té com a objectiu reduir el risc de revictimització provocat per les dificultats del sistema policial i judicial de desplegar els suports necessaris a víctimes amb discapacitat intel·lectual. La UAVDI ofereix a les víctimes els serveis de valoració de casos, quan es sospiti que una persona amb DI pot ser víctima d’abús o maltractament, procés d’avaluació de la capacitat prèvia (forense i clínica), assessorament jurídic, i també acompanyament i suport en el procés policial i judicial.

La unitat està formada per un grup de professionals especialitzats en Discapacitat Intel·lectual de Catalònia Fundació Creactiva:  psicòleg  forense, psicòleg sanitari i advocat; i compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, Col·legis d’Advocats, Fiscalia, Policia Nacional i el Departament de Treball, Afers Socials Benestar i Família.