Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària, la junta directiva de Sant Cugat Empresarial a les instal·lacions d’ESADE Creapolis. Durant la mateixa, s’ha analitzat l’impacte social i econòmic de les darreres mesures adoptades pel Govern de la Generalitat per frenar l’expansió de la Covid-19. En aquest sentit, l’associació empresarial impulsa un nou informe sobre l’afectació de la pandèmia al teixit productiu i econòmic de Sant Cugat, amb l’objectiu de seguir identificant per sectors l’impacte d’aquesta excepcional situació, avaluar els resultats, i poder proposar mesures i futures línies d’actuació.

Enquesta

Durant la reunió, la junta directiva ha tornat a posar l’èmfasi en els serves públics relacionats amb el món dels treballadors i els autònoms. L’entitat ha mostrat la seva preocupació pel col·lapse del Servei Espanyol d’Ocupació (SEPE), que acumula tres mesos de retard en el reconeixement de les noves prestacions d’atur a la demarcació de Barcelona. D’altra banda, l’associació ha lamentat les incidències informàtiques d’aquests darrers dos dies, en la tramitació de sol·licituds de l’ajut de 2.000€ del Govern, per a persones treballadores autònomes.

Sant Cugat Empresarial manifesta la seva sorpresa una vegada més, amb la falta de previsió dels organismes públics enfront de totes les necessitats dels sectors privats, treballadors, empreses i autònoms, i reclama que es concretin, s’ampliïn i s’executin de manera immediata mesures compensatòries per als sectors més afectats per aquestes darreres restriccions.

Programa Empenta 2021

A la part final de la reunió, el director general d’Esade Creapolis, Oriol Alcoba, i la responsable d’emprenedoria del centre d’innovació, Clara Ortiz, han presentat als membres de la junta directiva,  la desena edició del programa Empenta, un programa d’acceleració i incubació per a startups de base tecnològica d’un any de durada i amb una metodologia pròpia àgil i flexible. Sant Cugat Empresarial dona suport i col·labora amb aquesta nova edició del programa d’acceleració d’startups.