En reunió a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, aquest dimarts 16 de març, la Fundació Catalunya Cultura ha convocat representants de PIMEC, de CECOT, del Cercle de Cultura-Cercle d’Economia, de la Cambra de Comerç de Barcelona, del Consell de Cambres i Cambra de Comerç de Girona, de Sant Cugat Empresarial i de FemCAT per demanar-los el seu suport en la difusió d’aquest nou segell de prestigi que vol visibilitzar el vincle de l’empresariat amb la cultura.

El Segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la Cultura és una novetat de la Fundació Catalunya Cultura, la primera entitat que ofereix un segell de prestigi per distingir davant de la societat l’acció empresarial que contribueix a sostenir i a reforçar la cultura del nostre país. Per a Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura: “Volem visibilitzar el mapa d’empreses que col·laboren amb la cultura a Catalunya. Són moltes les empreses que fan activitats culturals amb els seus empleats i col·laboradors o que donen suport a la cultura de maneres molt diverses, i amb aquest segell, aplicat al seu producte, poden connectar amb la sensibilitat cultural dels seus clients o consumidors”.

Per obtenir aquest segell, cal seguir uns criteris elaborats en col·laboració amb la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona, a la qual pertany el professor Martí Casadesús, que també ha assistit a aquesta reunió per explicar-los amb detall el procediment d’avaluació que aplicaran a les empreses que el sol·licitin. “Es tracta d’un segell pioner, únic a Europa, segons la recerca que hem realitzat des de la Càtedra. Els principis per avaluar les empreses que sol·licitin aquest segell es basen en la C de la paraula cultura i són la confiança, la consistència i la coherència. Volem posar de relleu els següents criteris que es tindran en compte de les empreses que l’obtinguin: el lideratge, la qualitat i la rellevància de l’activitat que realitzen amb la cultura”.

La Fundació Catalunya Cultura presenta a diverses plataformes empresarials el Segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la Cultura