Iniciativa-Igualaigual-SantCugatEmpresarial-Mossos-Esquadra-Obrasocial-Lacaixa-1Aquest dimecres 25 de maig ha tingut lloc la presentació de la iniciativa “D’Igual a Igual: Trenquem el cercle de la violència masclista i familiar a les empreses”, impulsada per l’associació Sant Cugat Empresarial juntament amb els Mossos d’Esquadra i l’Obra Social de “la Caixa”, al restaurant Masia de Sant Cugat.

A la presentació d’aquesta iniciativa han estat presents el President de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, la directora de l’àrea de l’Obra Social “laCaixa” de Sant Cugat, Inés Jiménez, l’inspector en cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d’Esquadra, Jordi Hosta, i la directora de la consultoria MiT, Blanca Moreno.

Pionera a Catalunya, “D’Igual a Igual” està adreçada a totes les empreses, associades o no, a Sant Cugat Empresarial i vol promoure la conscienciació de la importància que la prevenció de la violència masclista i familiar a les empreses és clau per al bon funcionament de l’empresa i la societat en general.

“Hauria d’haver estat un tema tractat molt abans, però no per fer-ho tard deixa de ser important”, ha assenyalat Franquesa, en referència al fet de que Sant Cugat Empresarial ha estat la primera associació d’empresaris a Catalunya en impulsar una iniciativa d’aquest tipus fins ara.

El president de l’Associació també ha destacat la importància de donar eines per a conscienciar tant als treballadors com a empreses de la importància de potenciar i de sol·licitar ajuda mitjançant els canals que proporciona el projecte.

“D’igual a igual” ha iniciat avui mateix el seu programa amb l’empresa RICOH, una de les grans empreses amb seu a Sant Cugat adherides a la iniciativa i que implantarà tot el programa a la seva estructura. “Això ens demostra que hi ha demanda i que anirà a més”, ha ressaltat Franquesa.

“Aquest programa té una vessant informativa i divulgativa i una vessant de suport, el que obri una nova porta a la innovació”, ha esmentat Jiménez al parlar de la necessitat de que tothom ha de mirar de col·laborar per tal de poder ampliar el projecte a tots els llocs possibles.

“Una de les maneres de poder fer arribar aquest missatge al màxim nombre de persones era la gran empresa”, ha afegit Hosta sobre la necessitat de trobar nous canals de comunicació per una iniciativa d’aquest caire. En total 179 empreses són les que s’han mostrat interessades per aquest projecte ha afegit.

“És una problemàtica amb unes conseqüències més enllà de la llar, socials i humanes” ha raonat Moreno, agraint la iniciativa per tal de que es pugui donar visibilitat a aquesta temàtica d’una manera sensible i endreçada i trencar els típics prejudicis per a passar a identificar i finalment actuar donant a conèixer els serveis públics.

Finalitzada la presentació del projecte, s’ha obert un espai relacional entre tots els assistents cedit per part de la Masia de Sant Cugat per tal de poder posar en comú idees i opinions sobre la iniciativa.

Iniciativa-Igualaigual-SantCugatEmpresarial-Mossos-Esquadra-Obrasocial-Lacaixa-2

Iniciativa-Igualaigual-SantCugatEmpresarial-Mossos-Esquadra-Obrasocial-Lacaixa-1