market“Estàs acostumat al fet que t’atengui una cara amable. Ells ho són, tot i que diferents”, explica Mónika Blasco.

Directora de l’empresa Market Development, dedicada a l’organització d’actes públics i protocol, Blasco és pionera en la inserció de treballadors discapacitats al món de la gestió dels esdeveniments. Des de la seva empresa coordina el projecte amb el taller Jeroni de Moragas de Sant Cugat del Vallès, entitat que treballa la inserció social de les persones en risc d’exclusió a través del projecte Incorpora de l’Obra Social La Caixa.

Els primers nous treballadors d’aquest projecte ja han participat en alguna de les edicions del SantCugatTribuna, fòrum empresarial de la ciutat on té seu l’empresa i, més recentment, a l’estrena de la pel·lícula sobre la vida de Vicent Ferrer celebrada a Barcelona.

Blasco assegura que tots els treballadors de l’empresa s’ha bolcat en aquest projecte “donant-li hores del seu temps lliure perquè això és diferent, i a tots ens pot passar”, afirma. “Estàs acostumat al fet que t’atengui una cara amable, però jo crec que cal trencar barreres i això és un llançament per començar a obrir camins”, reflexiona.

Retornar a la societat allò que aquesta li dóna és per a Blasco una de les raons d’aquest nou projecte. “Jo no tinc una ONG sinó una empresa per guanyar diners però col·laboro amb entitats, com faig amb l’Associació contra el càncer de Sant Cugat del Vallés des de fa 11 anys”, relata Blasco. També ho fa amb altres entitats com l’Associació de Disminuïts Físics de Sant Cugat, la Fundació La Marató de TV3 i, en algunes ocasions, amb la Fundació Carreras.

Més informació