La signatura d’aquest acord s’ha produït en el marc de l’acte ‘Empresa i Cultura: un binomi d’èxit’, que ha tingut lloc aquest dilluns a la seu corporativa de Moventia a Sant Cugat del Vallès.

Durant la trobada, la vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet, i el president executiu de la Fundació Catalunya Cultura, Eloi Planes, han formalitzat el conveni de col·laboració. Segons l’acord les dues entitats compartiran estratègies i accions conjuntes amb l’objectiu de fomentar la cultura en l’àmbit empresarial.

Sant Cugat Empresarial i la Fundació Catalunya Cultura signen un conveni de col·laboració

Abans de la signatura, l’empresa associada Moventia, especialitzada en el sector de la mobilitat que enguany celebra el seu centenari, ha acollit l’esdeveniment Empresa i cultura: un binomi d’èxit, amb el propòsit d’evidenciar el poder transformador de les aliances entre l’empresa i la cultura. L’acte ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Cultura i de Sant Cugat Empresarial.

En el marc del discurs inaugural, Concepció Curet, vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, ha posat de manifest el “ferm compromís de l’entitat per a  fomentar la vessant econòmica, social i empresarial per al desenvolupament del territori” i ha emfatitzat que “la cultura fa empresa, l’empresa fa cultura i tots junts fem economia”.

Una vegada fetes les presentacions, l’artista visual Tatiana Blanqué ha pres el relleu exercint de moderadora d’un diàleg protagonitzat per Silvia Marti, vicepresidenta corporativa, comunicació interna i institucional de Moventia, i Xavier García, soci de Kreomúsica i responsable durant vuit anys de l’àrea de Comunitat i Territori de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Els ponents han subratllat que “el lideratge que precisen alguns sectors de la cultura és el mateix que s’ha de transmetre en les empreses”. En aquesta línia, Xavier García i Sílvia Martí han explicat als assistents quina va ser la funció que va exercir l’Orquestra Simfònica del Vallès en la “transformació i la cohesió de la plantilla de Moventia després de la crisi financera del 2008”. La vicepresidenta Corporativa de Moventia ha destacat alguns dels aprenentatges adquirits després dels anys en col·laboració amb el món de la cultura: “no cal veure la cultura com una despesa, sinó com una inversió per a la creació de riquesa”.

Una vegada acabada l’enriquidora conversa, Eloi Planes, president executiu de Fluidra i president de la Fundació Catalunya Cultura (FCC), al costat de la vicepresidenta corporativa de Moventia, han presentat el Segell IMPULSA CULTURA, una certificació que atorga l’FCC a empreses que disposen d’aquesta distinció i que Moventia va obtenir al 2021. Els portaveus de la iniciativa han posat en coneixement del públic el propòsit transformador que té el projecte: “ofereix un gran impacte social i suposa un pas cap a la sostenibilitat empresarial. Té l’objectiu de posar en valor i donar visibilitat a les empreses que donen suport i que estan compromeses amb la cultura”.

Sant Cugat Empresarial i la Fundació Catalunya Cultura signen un conveni de col·laboració

Eloi Planes ha recalcat que “hem d’aconseguir que les empreses adoptin i implementin els valors propis de la cultura perquè això genera vincles, amplia punts de vista i, en definitiva, crea felicitat. I això té un preu incalculable”.

Després dels parlaments, els convidats i ponents han gaudit d’un esmorzar en el qual han compartit inquietuds i idees interessants a través de les quals potenciar en major mesura el poder de la unió entre l’empresa i la cultura en el territori.

Sant Cugat Empresarial i la Fundació Catalunya Cultura signen un conveni de col·laboració